Câte mii de lei ar urma să primească șeful MAI Lucian Bode și premierul Ciucă, după noile majorări salariale
Câte mii de lei ar urma să primească șeful MAI Lucian Bode și premierul Ciucă, după noile majorări salariale
Creșteri salariale anunțate de premierul Nicolae Ciucă pentru bugetari. Potrivit Sindicatului Europol creșterile vor fi de câteva mii de lei pe lună.
Sindicatul Europol au calculat salariile pe care le vor avea premierul Nicolae Ciucă și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, după majorarea salarială cu 3.000 de lei pe lună.
Potrivit polițiștilor de la Europol, Nicolae Ciucă va ajunge să câștige, lunar, suma de 26.450 de lei fără sporuri.
În ceea ce-l privește pe șeful Afacerilor Interne, Lucian Bode ar urma să aibă un salariu 24.150 lei pe lună, fără sporuri, informează Europol.
Totodată, un parlamentar va câștiga 20.700 lei pe lună, „fără să luăm în calcul celelalte sume forfetare ce depășesc 10.000 euro”.
„Demnitarii și aleșii locali și-au mărit salariile și cu 3000 lei pe lună
Astăzi, Senatul României a votat cu o largă majoritate amendamentul propus cu schepsis de UDMR prin care coeficienții lor se vor înmulți cu salariul minim brut în plată din 2021, adică 2300 lei.
Ce înseamnă asta în traducere liberă? Păi de exemplu, premierul Ciucă are coeficient de 11,5 care se va înmulți cu 2300 lei, adică 26450 lei FĂRĂ SPORURI. Un parlamentar are coeficientul de 9, adică 20700 lei pe lună, fără să luăm în calcul celelalte sume forfetare ce depășesc 10.000 euro.
Iar Lucian Bode, ministrul de interne care ne spunea în decembrie 2021, cu lacrimi în ochi, că nu există buget pentru aplicarea legii salarizării pentru polițiști, va primi 24150 lei/lună FĂRĂ SPORURI. Asta în timp ce polițiștilor li se calculează salariul prin înmulțirea coeficientului de salarizare, care pentru un agent este de 1,90 cu valoarea de referință sectorială de 197,33 lei, sumă plafonată la nivelul anului 2009, adică 374.92 lei. Aceasta este suma la care se raportează majoritatea drepturilor salariale pe care le primește polițistul.
Iar dacă „egalitatea” nu ar fi ca și în fabula „Câinele și cățelul”, dacă am trăi într-o democrație și un stat de drept și am aplica aceeași regulă ca și în cazul de mai sus, un agent de poliție ar fi avut astăzi un salariu de funcție, fără sporuri de 5000 lei.
Sursă: bugetul.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Județul Alba pe primul loc în România în ceea ce privește confiscarea de material lemnos: Care este valoarea lemnului confiscat în primele 5 luni din 2025
Județul Alba pe primul loc în România în ceea ce privește confiscarea de material lemnos: Care este valoarea lemnului confiscat în primele 5 luni din 2025 Garda Forestieră Alba a confiscat, în primele 5 luni ale anului 2025, peste 2.600 metri cubi de material lemnos, cu o valoare de aproximativ două milioane de lei, ceea […]
Bogdan Glăvan: „Supra-supra-taxa pe bănci va avea efect aproape zero asupra băncilor. Deci, cine plătește? Ați ghicit, cetățenii”
Bogdan Glăvan: „Supra-supra-taxa pe bănci va avea efect aproape zero asupra băncilor. Deci, cine plătește? Ați ghicit, cetățenii” Supra-supra-taxa pe bănci va avea efect aproape zero asupra băncilor, așa cum a avut și supra-taxa pe bănci, adică supra-taxa introdusă deja și va fi plătită tot de cetățeni, spune profesorul de economie Bogdan Glăvan. ”Supra-supra-taxa pe […]
Admitere liceu 2025: Cum se calculează media de admitere la liceele militare, tehnologice și vocaționale
Admitere liceu 2025: Cum se calculează media de admitere la liceele militare, tehnologice și vocaționale Admiterea la liceu în 2025 se face pe baza rezultatelor obținute la Evaluarea Națională, iar media de admitere este, în majoritatea cazurilor, echivalentă cu media de la examenele naționale. Primele rezultate la Evaluarea Națională 2025 se afișează pe 3 iulie, […]