Cataloage electronice pentru elevii din Aiud. Proiect prin fonduri europene pentru digitalizarea sistemului de învățământ aiudean

Cataloage electronice pentru elevii din Aiud. Proiect prin fonduri europene pentru digitalizarea sistemului de învățământ aiudean

Primăria Aiud își dorește ca în viitorul apropiat să reușească să dezvolte sistemul de învățământ aiudean, astfel că un proiect de hotărâre pentru scrierea, depunerea și implementarea unui plan cu finanțare europeană se află în dezbaterea consiliului local.

Proiectul urmărește implementarea cataloagelor digitale pentru o accesibilitate mult mai mare a părinților, elevilor și nu în ultimul rând a profesorilor, cărora le-ar ușura munca didactică.

„Ne dorim introducerea catalogului electronic în toate școlile din Municipiul Aiud.

Executivul local supune aprobării Consiliului Local Aiud un proiect de Hotărâre care presupune scrierea, depunerea și implementarea unui proiect cu finanțare europeană, prin POCA/661/2/1 (CP13/2019), pentru introducerea catalogului electronic în toate școlile din Municipiul Aiud.

Odată aprobat și apoi finanțat catalogul electronic devine un sistem complet de consemnare a notelor și absențelor, permite calculul automat al mediilor, existența unei platforme educaționale cu lecții interactive și materiale didactice utile, comunicare constantă între părinți-elevi-profesori, acces în timp real al părinților la situația școlară a elevilor, generarea de rapoarte și statistici, și multe altele.

De asemenea, în implementarea proiectului, fiecare profesor primește câte o tabletă. Cu alte cuvinte, un prim pas important spre o digitalizare reală a sistemului de învățământ aiudean” se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Aiud.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...