Cătălin Ioaniciu, un talent nedescoperit din Alba – O muză „cu chip angelic” îl inspiră în a scrie poezii
Există foarte multe talente nedescoperite în judeţul nostru, iar printre acestea se numără şi Cătălin Ioaniciu, un tânăr de 16 ani din comuna Sălciua, care scrie poezii. Cătălin spune că are o muză “cu chip angelic” care îl inspiră.
Să facem cunoştinţă cu el. Cătă, aşa cum obişnuiesc să-i spună prietenii, este elev la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia iar în prezent locuieşte în oraşul Teiuş. Pentru că nu-i prea place să se descrie şi îi place să-i lase pe ceilalţi să-l descopere, Cătă ne-a spus doar că se consideră un băiat ambiţios şi modest. Îi plac provocările şi pune suflet în tot ceea ce face şi crede că asta îl ajută mult. De asemenea, se declară o fire romantică şi spune că acest lucru îl ajută atunci când scrie poezii.
Arta poetică a descoperit-o de multă vreme, însă nu a avut curajul să se exprime aşa cum simţea. Sprijinul a venit în primul rând din familie, apoi de la prieteni şi profesori, care îl susţin foarte mult. „Cel care m-a influenţat să cred în mine şi mi-a dat curaj să mă exprim este fratele meu, pictor (membru al Uniunii Artiştilor Plastici Alba). Profesoara mea de Limba Română, Alexandru Alina, mă ajută cu partea ortografică şi nu numai, dar şi fosta mea profesoară din şcoala generală, Iulia Moţei, mă ajută şi mă susţine foarte mult, iar asta îmi dă încredere în mine”, ne-a declarat Cătălin.
Îi place să pună pe hârtie toate sentimentele lui şi să privească lucrurile din perspectiva unui adult iar asta, spune el, îl ajută foarte mult în a crea o poveste în versuri.
Principala lui sursă de inspiraţie este o „muză cu chip angelic” dar şi natura sau mai presus de ea viaţa însăşi. Pentru el poezia este un viciu de care şi-ar dori să nu se vindece niciodată.
Cătălin se implică activ şi în proiectele de la şcoală. Printre realizările lui se numără participarea la concursul “Fără Eminescu am fi mai altfel”‚ unde a obţinut premiul doi la secţiunea “Poezie-Creaţie Literară” dar se mândreşte şi cu apariţia pe marile ecrane la o emisiune de pe un post de televiziune local, unde a fost invitat după ce a câştigat un concurs de declaraţii de dragoste în versuri. În prezent, Cătălin este redactor la revista şcolii.
În concluzie, Cătă este un tânăr şi neliniştit elev de liceu, dar mai presus de toate, un tânăr la început de drum care încearcă să îşi creeze un rost în viaţă şi speră pe viitor să devină şi un poet de succes.
Florin are şi un blog. Aşadar, pentru cei interesaţi să-i citească poeziile sunt inivitaţi să-i acceseze pagina ioaniciucatalin.blogspot.ro.
Vă prezentăm mai jos o poezie scrisă recent de el:
Abisul sufletului
Timpul a trecut în grabă/Şi-o altă zi s-a terminat/Vremea trece nu întreabă/Şi-s tot mai îngândurat. Apusul cel fermecător/De nicăieri a reînviat/ Pe-o bancă stau eu nemişcat/ Iar vântul adia uşor. Chiar şi sufletu-mi poetic/ Într-un abis a fost cuprins/ Căci un sentiment puternic/Din inimă de azi s-a stins. A fost dar s-a terminat/Şi-acum totul pare doar un vis/ Un suflet pe veci întunecat, Şi cufundat într-un abis…
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
1 noiembrie 1599: 425 de ani de la intrarea triumfală a lui Mihai Viteazul, în Cetatea Alba Iulia
1 noiembrie 1599: 425 de ani de la intrarea triumfală a lui Mihai Viteazul, în Cetatea Alba Iulia Deși au trecut mai bine de patru secole de când Alba Iulia a fost pentru prima dată capitala țărilor române unite sub sceptrul lui Mihai Viteazul, înainte de îndeplinirea idealului românesc, de unire a teritoriilor de la […]
Secțiune Articole Similare
-
Ştirea zileiacum 3 zile
Ziarul „Unirea” din Alba Iulia angajează REDACTORI pentru ediția online. Cerințe și responsabilități
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
MESAJE de HALLOWEEN 2024. SMS-uri, felicitări, statusuri, mesaje amuzante, înfricoșătoare și mesaje în limba engleză de HALLOWEEN
-
Ştirea zileiacum 9 ore
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Halloween în limba engleză. Texte pentru Sms-uri și urări „înfricoșătoare”
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
29 octombrie, Ziua Internațională a Internetului. România a intrat în era internetului în 1999
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
30 octombrie: DEZASTRUL de la Certej, cea mai mare catastrofă ecologică din istoria României. 89 de oameni au murit şi 76 au fost răniţi