Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cât de mult îi simpatizează ungurii pe români: O singură națiune are un „indice de simpatie” sub 50%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cât de mult îi simpatizează ungurii pe români: O singură națiune are un „indice de simpatie” sub 50%

Potrivit unui sondaj al Institutului Publicus, din Ungari, a existat o singură națiune al cărei „indice de simpatie” nu a atins 50%. Sondajul a dorit să releve în ce măsură ungurii simt simpatie sau antipatie față de alte popoare.

În cadrul sondajului, care a fost reprezentativ în funcție de vârstă, sex și nivel de educație, respondenții și-au exprimat opiniile cu privire la optsprezece popoare, scrie Rador.

După cum a rezultat din sondaj, italienii se află în fruntea listei de popularitate (84% dintre unguri îi simpatizează), urmați de austrieci (82%), apoi de polonezi (81%), finlandezi și spanioli (câte 80%). Pe baza datelor au fost peste 70% cehii (78 la sută), suedezii (76 la sută), francezii și germanii (câte 74 la sută), britanicii (73 la sută) și slovacii (71 la sută).

În intervalul 60-70 la sută din clasament s-au situat turcii (63 la sută), ucrainenii (62 la sută), americanii (61 la sută) și indienii (60 la sută). Nivelul răspunsurilor pozitive a rămas sub 60 la sută pentru chinezi (58 la sută) și români (55 la sută).

A existat o singură națiune al cărei „indice de simpatie” a fost sub 50%: rușii (44%).

Sondajul nu dezvăluie motivele pentru care respondenții consideră un anumit popor că este simpatic sau antipatic, însă, potrivit Népszava.hu, este mai mult decât probabil ca motivațiile politice să determine adesea opiniile.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii Ministerul Muncii a oficializat că mini-vacanța de Paște va fi de 6 zile pentru români și în acest an. Această decizie a fost luată pentru a crea o „punte” între 1 mai și sărbătorile pascale. Citește și: Mesaje de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea