Cât de importante sunt legumele în alimentația copiilor: Sursă excelentă de nutrienți
Cât de importante sunt legumele în alimentația copiilor: Sursă excelentă de nutrienți
Știm cu toții cât de important este ca micuții noștri să aibă o alimentație variată și echilibrată. Legumele joacă un rol esențial în această ecuație, fiind o sursă excelentă de nutrienți și oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate.
Legumele sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente pe care le putem oferi copiilor noștri, datorită conținutului lor bogat de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Fiecare dintre acești nutrienți joacă un rol esențial în dezvoltarea sănătoasă a copiilor.
Dar cum îi putem convinge pe cei mici să consume aceste alimente, adesea privite cu reticență, ca parte a unei alimentații sănătoase? Iată câteva sfaturi:
Legumele ar trebui să facă parte din alimentația copiilor odată cu începerea diversificării. Aceasta poate începe în jurul vârstei de 6 luni, iar legumele sunt printre primele alimente recomandate.
Legumele trebuie transformate în personaje amuzante, care vor stârni interesul celui mic.
De asemenea, copilul trebuie implicat în procesul de gătit. Trebuie alese rețete simple, iar cel mic trebuie lăsat să asezoneze sau să decoreze mâncarea. Copiii sunt mai dispuși să încerce alimente noi dacă au participat la prepararea lor.
Culoarea atrage atenția copiilor și îi încurajează să încerce noi gusturi.
Orice masă principală ar trebui să includă cel puțin o legumă.
Poate fi nevoie de mai multe încercări până când copilul va accepta un anumit tip de legumă. Copiii învață prin imitație, așa că dacă noi mâncăm legume cu plăcere, este posibil ca și ei să fie mai dispuși măcar să le încerce.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Economistul Radu Georgescu, comparație între Elveția și România: ”Învățăm la școală despre euglena verde, dar nu învățăm cum se calculează dobânda (DAE) la un credit”
Economistul Radu Georgescu, comparație între Elveția și România: ”Învățăm la școală despre euglena verde, dar nu învățăm cum se calculează dobânda (DAE) la un credit” Economistul Radu Georgescu face o comparație între Elveția și România, atât în ceea ce privește felul cum este percepută politica în ambele țări, dar și economia. Acesta este de părere […]
5.000 de angajați din sistemul bugetar din România, lăsați peste noapte fără loc de muncă: „Trebuie să continuăm eforturile de reducerea cheltuielilor”
5.000 de angajați din sistemul bugetar din România, lăsați peste noapte fără loc de muncă: „Trebuie să continuăm eforturile de reducerea cheltuielilor” Tánczos Barna a anunțat pe data de 30 aprilie 2025 că au fost deja luate primele măsuri prin care să se facă economie la bugetul de stat. Printre ele, se numără și concedierea […]
Grădinăritul la bloc: Ce flori și arbuști ai voie să plantezi în fața scării și ce este interzis
Grădinăritul la bloc: Ce flori și arbuști ai voie să plantezi în fața scării și ce este interzis Tot mai mulți români care locuiesc în marile orașe redescoperă plăcerea grădinăritului, chiar și în cele mai neașteptate locuri: în fața blocului, în jardinierele de lângă scară sau în spațiile verzi dintre parcări. Însă, deși inițiativa este […]