Cât câștigă profesorii implicați în organizarea și evaluarea examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională 2015
Ministerul Educației și Cercetării Științifice a publicat ordinul privind modul de plată al personalului didactic care face parte din comisiile pentru evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, pentru examenul național de bacalaureat și pentru examenele de absolvire/ certificare a calificării profesionale pentru învățământul profesional, liceal și postliceal – sesiunile anului 2015.
Art.1. – (1 )Personalul didactic care face parte din comisiile organizate în unităţile de învăţământ pentru evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a este plătit după cum urmează:
- preşedinte – 242,5 lei;
- membru – 207 lei;
- asistent- 28,4 lei/zi.
(2) Personalul didactic care face parte din comisiile din centrele zonale de evaluare/ comisiile de contestaţii pentru evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a este plătit după cum urmează:
preşedintele comisiei:
- la o comisie de până la 1000 de candidaţi (inclusiv) – 558 lei;
- la o comisie de peste 1000 de candidaţi – 595 lei;
secretar (cadru didactic cu abilităţi în operarea pe calculator/informatician), membru – 280 lei;
profesor evaluator – 4,3 lei/lucrare corectată;
Citește și Cum se calculează media de admitere la liceu
(3) Pentru activitatea desfăşurată în evaluarea naţională, persoana responsabilă cu activitatea de comunicaţii virtuale la nivelul inspectoratelor şcolare/persoana de contact din unitatea de învăţământ/centrul de comunicare este plătită cu 383 lei.
Art.2. – (1) Personalul didactic care face parte din comisiile de bacalaureat din centrele de examen şi din centrele zonale de evaluare este plătit după cum urmează:
Comisii din centre de examen preşedintele comisiei:
- la o comisie de până la 450 de candidaţi (inclusiv) – 558 lei;
- la o comisie de peste 450 de candidaţi – 595 lei; vicepreşedinte, secretar, membru – 383 lei; asistent – 33,6 lei/zi.
Comisii din centre zonale de evaluare preşedintele comisiei:
- la o comisie de până la 1000 de candidaţi (inclusiv) – 849 lei;
- la o comisie de peste 1000 de candidaţi – 880 lei; vicepreşedinte – 485 lei
secretarul (cadru didactic cu abilităţi în operarea pe calculator/informatician) – 419 lei; membru – 383 lei;
profesor evaluator – 5,6 lei/lucrare corectată.
(2) Pentru activitatea desfăşurată în cadrul examenului de bacalaureat, persoana responsabilă cu activitatea de comunicaţii virtuale la nivelul inspectoratelor şcolare/persoana de contact din unitatea de învăţământ liceal/ centrul de comunicare este plătită cu 419 lei.
Art.3. – (1) Personalul didactic care face parte din comisiile de bacalaureat de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale este plătit după cum urmează: preşedinte – 242,5 lei
secretar (cadru didactic cu abilităţi în operarea pe calculator/informatician) – 104 lei; membru – 104 lei; asistent – 28,4 lei/zi; profesor examinator:
- pentru proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română sau în limba maternă, respectiv pentru proba de evaluare a competenţelor digitale – 2,8 lei/candidat;
- pentru proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă – 4,3 lei/ candidat;
- Personalul didactic care face parte din comisiile de organizare şi desfăşurare a probelor specifice susţinute de elevii secţiilor bilingve francofone, în vederea obţinerii menţiunii speciale „secţie bilingvă francofonă” pe diploma de bacalaureat, este plătit după cum urmează:
Pentru proba anticipată:
secretar (cadru didactic cu abilităţi în operarea pe calculator/informatician) – 104 lei; membru – 104 lei;
profesor evaluator – 2,8 lei/candidat; Pentru proba scrisă la disciplina non-lingvistică: asistent – 28,4 lei/zi;
profesor evaluator – 5,6 lei/lucrare corectată
- Pentru proba scrisă de cultură spaniolă din cadrul examenului de bacalaureat, susţinută de absolvenţii secţiilor bilingve româno-spaniole, personalul didactic este plătit după cum urmează:
asistent – 33,6 lei/zi;
profesor evaluator – 5,6 lei/lucrare corectată.
Art.4. Personalul didactic care face parte din comisiile judeţene/regionale de contestaţii pentru examenul bacalaureat este plătit după cum urmează: vicepreşedinte – 485 lei
secretarul (cadru didactic cu abilităţi în operarea pe calculator/informatician) -383 lei; membru – 383 lei;
profesor evaluator – 5,6 lei/lucrare corectată.
Art.5. – (1) Personalul didactic care face parte din comisiile de examinare pentru certificarea calificării absolvenţilor învăţământului liceal, filiera vocaţională, este plătit după cum urmează:
secretar – 104 lei;
membru evaluator – 2,2 lei/candidat examinat.
- îndrumătorii proiectului/lucrării de specialitate sunt plătiţi după cum urmează:
6,4 lei/proiect coordonat şi avizat favorabil pentru susţinere.
- Prevederile alin.(1) şi (2) se aplică şi pentru personalul didactic care face parte din comisiile de examen pentru obţinerea atestatului profesional de către absolvenţii claselor de matematică-informatică, matematică-informatică – intensiv informatică, precum şi pentru obţinerea competenţelor lingvistice pentru clasele cu studiu intensiv şi bilingv al limbilor străine, ori pentru clasele cu predare în limbile minorităţilor.
Art.6. Personalul didactic care face parte din comisiile de examinare/examen din centrele de examen pentru obţinerea certificatului de calificare profesională – nivel de calificare 3, 4 sau 5 este plătit după cum urmează:
secretar – 104 lei/persoană; membru evaluator/examinator:
- 4,9 lei/lucrare scrisă corectată;
- 4,3 lei/lucrare practică evaluată;
- 1,4 lei/candidat pentru susţinerea proiectului /proba orală; îndrumător/coordonator – 6,4 lei/proiect coordonat şi avizat favorabil (pentru îndrumătorii de proiect la stagii de pregătire practică, învăţământul profesional cu durata de 2 ani, liceu-filiera tehnologică, şcoala postliceală şi şcoala de maiştri);
asistent – 28,4 lei/zi.
Art.7. Personalul didactic care face parte din comisiile judeţene/a municipiului Bucureşti de contestaţii pentru examenul de certificare a calificării profesionale a absolvenţilor învăţământului postliceal este plătit după cum urmează:
evaluator: 4,9 lei/lucrare scrisă corectată.
Art.8. -(1) Unităţile de învăţământ în care se organizează centre de examen şi centre zonale de evaluare vor elibera o adeverinţă care cuprinde informaţiile necesare pentru plata activităţii depuse, pentru fiecare membru al comisiilor pentru evaluarea naţională, al comisiilor de bacalaureat, al comisiilor de examinare/examen din centrele de examen pentru obţinerea certificatului de calificare profesională de nivel 3, 4 sau 5, care nu face parte din unitatea de învăţământ respectivă. Adeverinţa va fi semnată de directorul unităţii de învăţământ, pe baza listei alcătuite şi semnate de preşedintele comisiei respective. Pentru personalul didactic care face parte din comisia judeţeană/regională de contestaţii, adeverinţele sunt eliberate de inspectoratul şcolar.
(2) Drepturile prevăzute la art.1-7 vor fi achitate de unităţile de învăţământ preuniversitar/ inspectoratul şcolar în care membrii comisiilor au funcţia de bază. Pentru preşedinţii comisiilor de bacalaureat din centrele de examen si din centrele zonale de evaluare, cadre didactice universitare, drepturile prevăzute la art.2. se achită de către unităţile de învăţământ preuniversitar în care este organizat centrul de examen/centrul zonal de evaluare respectiv.
Art.9. Cheltuielile de deplasare în afara localităţii, ocazionate de participarea personalului didactic la comisiile prevăzute la art.1-7, vor fi suportate de inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 1860/2006 privind drepturile băneşti ale salariaţilor instituţiilor publice şi regiilor autonome cu specific deosebit pe perioada delegării, detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării în cadrul localităţii, în interesul serviciului, cu modificările ulterioare (pct.44 al cap. VII din anexă).
Art. 10.Direcţia Generală Buget-Finanţe Salarizare şi Resurse Umane, Direcţia Generală învăţământ Preuniversitar, Direcţia pentru învăţământ în Limbile Minorităţilor, inspectoratele şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, precum şi conducerile unităţilor de învăţământ duc la îndeplinire.
Ordinul are nr. 4201 și a fost semnat în 10 iunie 2015 de Ministrul Educației, Sorin Mihai Câmpeanu.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | O localnică din Apuseni duce mai departe, cu migală și suflet, povestea unei așezări din Alba: Străicuța de Sălciua, tradiția care se păstrează, nu se fabrică
O localnică din Apuseni duce mai departe, cu migală și suflet, povestea unei așezări din Alba: Străicuța de Sălciua, tradiția care se păstrează, nu se fabrică Ileana Bolog, o localnică de 59 de ani din Sălciua, duce mai departe tradiția așezării din Apuseni și țese străicuțe, specifice portului sălciuănesc. Născute din experiența și înțelepciunea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE DE ANUL NOU 2025. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pe care le puteţi trimite celor dragi de Revelion
-
Actualitateacum 2 zile
Model de FELICITARE de ANUL NOU. Mesaje și URĂRI care pot fi transmise prin SMS de Revelion
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Obiceiuri şi tradiţii de Anul Nou: Pluguşorul, Capra, umblatul cu Ursul, Sorcova. Cele mai frumoase obiceiuri din ţara noastră
-
Actualitateacum 4 zile
MESAJE SMS de Anul Nou haioase. Urări și Felicitări amuzante pe care le puteți transmite la trecerea dintre ani
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Vasile 2025. SMS-uri, URĂRI și FELICITĂRI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc ziua numelui
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de SFANTUL STEFAN. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pentru rude sau prieteni care îşi sărbătoresc onomastica