Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

CASS pe tichete de masă din 1 ianuarie 2024: Bani de la săraci pentru îndestularea bogaților!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CASS pe tichete de masă din 1 ianuarie 2024: Bani de la săraci pentru îndestularea bogaților!  Un nou impozit, contribuția la sănătate pe bonuri de masă

Guvernul PSD – PNL taxează cu 10 la sută o componentă importantă a veniturilor celor mai săraci angajați

Deși le place să se prezinte ca politicieni care vor binele românilor și dezvoltarea țării, PSD și PNL au reușit să împartă prin politicile fiscale și economice pe care le iau, românii în două categorii: casta bugetarilor care doar încasează de mai bine de un an măriri salariale peste măriri salariale și casta celor care activează în mediul privat care încasează de mai bine de un an și va mai încasa și în continuare doar măriri de taxe și impozite.

De parcă nu era destul de mare spolierea introdusă prin taxarea firmelor, guvernul s-a gândit că trebuie să bage mâna și direct în buzunarul angajaților din privat!

Citește și: Tichete de masă 2024: Valoarea unui bon va fi majorată la 40 de lei, de la 1 ianuarie

Concret, așa cum am mai scris, de la 1 ianuarie 2024, se introduce un nou impozit – contribuția la sănătate (CASS) pe tichetele de masă. Aceasta este 10 la sută în valoarea tichetelor primite de un angajat în fiecare lună. Este știut că tichetele de masă sunt acordate în mediul privat, oamenilor care muncesc și au salarii mici, aceasta fiind, de altfel chiar rațiunea pentru care au fost introduse și scutite de taxare.

Dar, lăcomia bugetară nu are limite și nici bun simț. De la 1 ianuare, în timp ce angajații din privat primesc de la guvernul PSD – PNL  acest „cadou” care le reduce veniturile, angajații de la stat primesc încă o mărire de salarii, de 5 la sută. O primesc deși, fapt fără precedent în lumea civilizată, salarile bugetarilor sunt cu mult mai mari (cca. 60 la sută pe medie) decât salariile din sectorul privat.

Incapabil să elimine evaziunea fiscală sau să distribuie echitabil povara fiscală, guvernul PSD – PNL aplică principiul „să dai tot în boul care trage”, adică în angajații din mediul privat, tot mai săraci de la an la an. Asta pentru că firmele, pe care guvernul PSD – PNL le jupoaie cu noi și noi taxe, nu mai au resurse care să le permită să țină pasul cu majorările salariale din sectorul public.

Nu spune nimeni că anajații de la stat nu muncesc, dar contribuția la formarea Produsului Intern Brut, implicit la susținerea cheltuielilor statului revine înj pondere masivă angajaților din mediul privat. Până la acualul guvern, nimeni, niciodată nu și-a bău joc de mediul privat.

Guvernul PSD – PNL e un haiduc modern: îi jefuiește pe sărăci și dă la bogați!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea