Rămâi conectat

Ştirea zilei

Casă parohială, bazin olimpic, gară CFR și fost sediu CAP, secții de vot la alegerile parlamentare în Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cele mai multe secții de votare din județul Alba, pentru alegerile parlamentare, vor funcționa în instituții de învățământ, însă unii alegători își vor exercita dreptul constituțional în incinta unei case parohiale, gări CFR, piețe agroalimentare, bazin olimpic sau fost sediu CAP.

sectie-de-votLa fel ca și anii trecuți, în județul Alba, majoritatea secțiilor de votare vor fi amenajate în grădinițe, școli și licee, dar și în cămine culturale, case de cultură sau săli de sport, însă secții de votare vor fi amenajate și în săli de festivități, săli de întruniri sau primării.

Locuitori din Alba Iulia sunt așteptați să voteze în incinta bazinului olimpic, a Stadionului municipal ”Cetate”, ori a unei societăți comerciale, în timp ce la Blaj se votează și în piața agroalimentară.

În localitatea Inuri, din comuna Vințu de Jos, va fi amenajată o secție de votare într-o casă parohială, în vreme ce în localitatea Făget, din comuna Valea Lungă, oamenii sunt așteptați să voteze într-o casă particulară. La Cricău, biblioteca comunală va fi secție de vot, iar la Tibru, Mesentea și Sîncrai se va vota și în săli de întruniri și festivități.

Totodată, secție de vot va fi amenajată și la Gara CFR din Teiuș, iar în localitatea Tău, din comuna Roșia de Secaș, oamenii își vor exercita dreptul electoral în fostul sediu CAP. În localitatea Valea Barnii, din comuna Mogoș, oamenii sunt așteptați să voteze în refugiul turistic.

În județul Alba, pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, au fost delimitate 440 de secții de votare, iar la urne sunt așteptate peste 315.600 de persoane.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea