Rămâi conectat

Ştirea zilei

Casă nouă, spaţioasă şi frumoasă pe măsura eficienţei administraţiei din Săsciori

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Săsciorenii se mândresc de ieri cu unul dintre cele mai frumoase şi mai spaţioase sedii de primărie de comună din judeţul Alba. Sediul Primăriei comunei Săsciori extins şi modernizat este mai mare, mai frumos şi în primul rând mai funcţional decât sediile unor primării de oraş. Nu dau nume! Ieri primarul comunei Florin Morar şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba Ion Dumitrel au inaugurat noul sediu în prezenţa consilierilor locali, a reprezentanţilor constructorului, desigur a angajaţilor primăriei şi a câtorva localnici. Lor li s-au alăturat şi Constantin Jinar şi Vasile Ghiorghioiu, primarul respectiv viceprimarul din comuna învecinată Şugag, care au apreciat construcţia declarându-se impresionaţi ba chiar puţin invidioşi. Cum este firesc noul sediu a fost sfinţit de preotul din Laz, Ilie Haida pentru ca primarul, viceprimarul, angajaţii primăriei şi cetăţenii petenţi să aibă numai reuşite.
Urmare a lucrărilor de extindere şi modernizare suprafaţa utilă a primăriei din Săsciori s-a triplat ajungând la 600 mp, distribuiţi pe două nivele. Acum primarul şi viceprimarul nu mai stau amândoi în acelaşi birou, există o sală pentru şedinţele consiliului local, birouri pentru toate serviciile pe care primăria le oferă, o sală de festivităţi, grupuri sanitare moderne. Toată investiţia a costat aproximativ 10 miliarde de lei vechi şi a fost realizată de SC Monolit Junior SRL din Sebeş în doar trei luni şi jumătate. Comuna Săsciori este una dintre cele mai mari comune din judeţul Alba, cuprinde 9 sate cu o populaţie de aproximativ 6.500 de locuitori, mai mare decât oraşele Baia de Arieş şi Abrud.
Modest, primarul Florin Morar a declarat la inaugurarea investiţiei că nu a făcut decât ceea ce a trebuit să facă atunci când a venit momentul. „După 7 ani de când sunt primar, abia acum am reuşit să facem un sediul funcţional pentru Primăria Săsciori. Mulţumesc pentru asta colegilor mei, consilierilor locali şi tuturor cetăţenilor precum şi preşedintelui Consiliului Judeţean Alba care ne-a sprijinit în toate proiectele pe care le-am derulat de-a lungul anilor pentru prosperitatea comunei noastre.” De ce a fost nevoie să treacă şapte ani până la modernizarea sediului Primăriei Săsciori ne-a spus Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba: „Săscioriul avea nevoie demult de o primărie modernă. Nu s-a făcut mai repede pentru că primarul şi Consiliul local au dat prioritate investiţiilor din satele aparţinătoare. Încet, încet au ajuns acum la sediul administraţiei locale. Au procedat corect că au dat prioritate nevoilor oamenilor şi abia apoi s-au gândit să facă un sediu pentru ei.” Să fie cu folos!

Anca DINICĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea