Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cărți electronice de identitate 2023: Solicitanții nu vor mai depinde de adresa de domiciliu sau reședință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cărți electronice de identitate 2023: Solicitanții nu vor mai depinde de adresa de domiciliu sau reședință

Eliberarea Cărții electronice de Identitate nu va mai depinde, în viitor, de adresa de domiciliu ori reședința solicitantului. De asemenea, Camera Deputaților a stabilit criterii clare pentru eliberarea vizelor de reședință.

Concret, viza de reşedinţă nu va putea fi înscrisă în actul de identitate dacă în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor sunt înregistraţi mai mult de 10 cetăţeni la adresa respectivă. Persoana care din diferite motive locuieşte la altă adresă decât cea înscrisă în actul de identitate va fi obligată ca în 15 zile de la mutare să ceară înscrierea în Cartea de imobil. Nerespectarea acestor reguli ar putea fi sancţionată cu amendă de la 75 la 150 lei.

Deputatul social-democrat Viorel Salan, unul dintre iniţiatori, spune că se impunea îmbunătăţirea legislaţiei în domeniu. ”Poate că este cel mai grăitor, constatând că la începutul acestui an, într-unul din sectoarele Capitalei existau într-o singură locaţie circa 18.000 de persoane care aveau viza de reşedinţă”, a arătat politicianul.

Actul normativ va fi transmis preşedintelui pentru promulgare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea