Cartelele prepay pot fi cumpărate fără identificarea utilizatorilor

cartela pre-payCurtea Constituțională a declarat neconstituțională în ansamblu legea privind identificarea utilizatorilor de cartele telefonice prepay. Decizia a fost luată marţi de judecătorii constituţionali, cu majoritate de voturi.

Curtea Constituţională a luat această decizie întrucât dispoziţiile legii nu au un caracter precis şi previzibil.

ELIT

De asemenea, CC a constatat că modalitatea prin care sunt obţinute şi stocate datele necesare pentru identificarea utilizatorilor serviciilor de comunicaţii electronice pentru care plata se face în avans (cartele pre-pay), respectiv a utilizatorilor conectaţi la puncte de acces la internet (wi-fi) nu reglementează garanţii suficiente care să permită asigurarea unei protecţii eficiente a datelor cu caracter personal faţă de riscurile de abuz, precum şi faţă de orice accesare şi utilizare ilicită a acestor date.

Judecătorii constituţionali au luat în discuţie, marţi, excepţia ridicată în 9 iulie de Avocatul Poporului, care a atacat Legea pentru modificarea şi completarea OUG nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice, pe raţiuni legate, între altele, de ocrotirea vieţii intime şi de faptul că actul normativ nu ar reglementa criteriile obiective de stabilire a duratei stocării datelor cu caracter personal.

Mihail David - 2020

Sursa Mediafax.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

k 16 septembrie 2014 at 18:48

In sfarsit o veste buna… SRI sa se duca dracului si sa-si angajeze oameni competenti care sa poata urmarii sursa atacurlor informatice si a apelurilor la 112 (care fie vorba intre noi poate fi apelat chiar si fara cartela sau cu o cartela dezactivata pentru neplata ca deaia este numar unic de urgenta). In inchisori sa se monteze sisteme de bruiaj GSM ca sa nu mai poata fi folosite cartele pre pay pentru inselatorii.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...