Rămâi conectat

Curier Județean

Caritas Aba Iulia a strâns peste 160.000 de lei în colecta Sfânta Elisabeta

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recent s-a încheiat tradițională colectă de Sfânta Elisabeta organizată în bisericile romano-catolice din Transilvania. Anul acesta, Caritas va folosi veniturile astfel obținute în beneficiul persoanelor vârstnice bolnave care să poată astfel să se întrețină singuri, eliminând singurătatea, izolarea socială, precum și necesitatea îngrijirii și supravegherii permanente.

Anul acesta, pentru prima dată, s-au organizat colecte și în biserici de alte confesiuni din județul Harghita, astfel transpunând în viață misiunea Caritas: de a ajuta pe cei nevoiași, indiferent de apartenența etnică și religioasă. În cadrul colectei de Sfânta Elisabeta s-a strâns o sumă de 167.244,50 lei în beneficiul persoanelor vârstnice.

Dorim să mulțumim pe această cale, celor care s-au sacrificat, ca noi să putem ajuta pe alții. Donațiile făcute vor fi folosite în trei domenii de activitate: O parte din sumă va fi alocată îngrijirii la Domiciliu, pentru acoperirea unei părți din costurile de îngrijire a persoanelor vârstnice aflate în situații dificile, care nu își permit achitarea contravalorii serviciilor, precum și pentru îmbunătățirea condițiilor inumane de trai a celor mai nevoiași. În domeniul dezvoltării competențelor de mișcare, formatorii noștri de kinestetică vor efectua vizite și în regiunile rurale, dorind ca nu doar asistații din mediul urban să beneficieze de serviciul nostru de dezvoltare a competențelor de mișcare, ci ca în tot mai multe comunități rurale să putem naturaliza metodele kinesteticii în îngrijirea la domiciliu, care facilitează îngrijirea atât pentru bolnav cât și pentru aparținătorii acestuia, deopotrivă. Iar o parte din donații vor fi folosite în cadrul serviciului de intermediere a bolnavilor pentru ajutorarea celor mai nevoiași bolnavi, care prin forțe proprii nu ar avea posibilitatea să ajungă la un consult medical de specialitate” – a spus Péter György, directorul departamentului Caritas Alba Iulia – Îngrijire Socio-medicală.

Conform tradiției, Caritas Alba Iulia organizează în fiecare noiembrie colecta cu ocazia sărbătorii Sfintei Elisabeta în bisericile catolice din Ardeal pentru ajutorarea persoanelor aflate în nevoie.

Anul acesta colecta a fost organizată sub egida Anului european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii. Programul de ajutorare a persoanelor în vârstă, bolnave al organizaţiei Caritas Alba Iulia se desfăşoară în cadrul departamentului socio-medical, departament care cuprinde activităţi de îngrijire socio-medicale la domiciliu, centre şi activităţi de dezvoltare a competenţelor de mişcare, precum şi servicii de mediere medicală. Toate aceste activităţi oferă şansă pentru multe sute de persoane în vârstă şi bolnavi de a duce o viaţă mai bună, mai tolerabilă, fără atâtea griji, chiar şi în anii bătrâneţii.

Anul trecut banii adunați, în total 156.326,95 de lei, au fost folosiți în beneficiul copiilor defavorizaţi pentru care Caritas organizează o varietate de activități.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea