Rămâi conectat

Actualitate

Care sunt șansele României să se apropie de zona euro în noile condiții ale crizei economice?

Ziarul Unirea

Publicat

în

România nu mai îndeplinea niciunul dintre criteriile de aderare la moneda unică europeană, la ultimul raport de convergență, din luna iunie. În condițiile efectelor crizei economice provocate de pandemie, acest obiectiv se îndepărtează și mai mult, a recunoscut, vineri, ministrul de finanțe Florin Cîțu.

Principalele criterii de aderare la euro se referă la stabilitatea preţurilor, soliditatea finanţelor publice, stabilitatea cursului de schimb şi convergenţa ratelor dobânzilor pe termen lung.

„Condițiile Tratatului de la Maastrich arată că România trebuie să respecte o datorie de publică de 60% pentru a intra în zona euro. Suntem departe de acest plafon. În acest an, bineînțeles, datoria publică va fluctua, sper ca în partea a doua a anului să avem o îmbunătăţire a dinamicii”, a spus, vineri seara, ministrul de finanțe anunțând rectificarea bugetară care a fost aprobată de Guvern.

Daniel Dăianu avertizează: „Vor fi sechele ani de zile de acum înainte, economiile nu vor mai fi la fel”. Ce trebuie să facă România

Economia va resimți efectele pandemiei de coronavirus mult timp de acum încolo, atrage atenția președintele Consiliului Fiscal. Daniel Dăianu a declarat vineri la Digi24 că în acest moment declinul economic este accentuat și se așteaptă la un deficit mai mare de 8,6%, cât a anunțat ministrul finanțelor, Florin Cîțu.

În 2021 economia va fi vlăguită în continuare, chiar dacă va fi pe o traiectorie de revenire, prognozează profesorul Dăianu. În opinia sa, recesiunea va fi o realitate anul acesta și orice încercare de cosmetizare a ei reprezintă doar „jocuri de cuvinte”.

Toate statele au fost prinse pe picior greșit, deși avertismente au existat: Va veni o pandemie, pregătiți-vă! spune profesorul Dăianu.

sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Luni, 9 septembrie, prima zi de școală. Când au elevii următoarea vacanță. Structura anului școlar 2024 – 2025

Bera Larisa

Publicat

în

Luni, 9 septembrie, prima zi de școală. Când au elevii următoarea vacanță. Structura anului școlar 2024 – 2025 Anul școlar 2024-2025 începe luni, 9 septembrie și are o durată 36 de săptămâni. În timpul anului școlar sunt 5 vacanțe, prima vacanță fiind de o săptămână, la finalul lunii octombrie. Anul școlar 2024-2025 este organizat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea