Rămâi conectat

Actualitate

Care sunt șansele României să se apropie de zona euro în noile condiții ale crizei economice?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România nu mai îndeplinea niciunul dintre criteriile de aderare la moneda unică europeană, la ultimul raport de convergență, din luna iunie. În condițiile efectelor crizei economice provocate de pandemie, acest obiectiv se îndepărtează și mai mult, a recunoscut, vineri, ministrul de finanțe Florin Cîțu.

Principalele criterii de aderare la euro se referă la stabilitatea preţurilor, soliditatea finanţelor publice, stabilitatea cursului de schimb şi convergenţa ratelor dobânzilor pe termen lung.

„Condițiile Tratatului de la Maastrich arată că România trebuie să respecte o datorie de publică de 60% pentru a intra în zona euro. Suntem departe de acest plafon. În acest an, bineînțeles, datoria publică va fluctua, sper ca în partea a doua a anului să avem o îmbunătăţire a dinamicii”, a spus, vineri seara, ministrul de finanțe anunțând rectificarea bugetară care a fost aprobată de Guvern.

Daniel Dăianu avertizează: „Vor fi sechele ani de zile de acum înainte, economiile nu vor mai fi la fel”. Ce trebuie să facă România

Economia va resimți efectele pandemiei de coronavirus mult timp de acum încolo, atrage atenția președintele Consiliului Fiscal. Daniel Dăianu a declarat vineri la Digi24 că în acest moment declinul economic este accentuat și se așteaptă la un deficit mai mare de 8,6%, cât a anunțat ministrul finanțelor, Florin Cîțu.

În 2021 economia va fi vlăguită în continuare, chiar dacă va fi pe o traiectorie de revenire, prognozează profesorul Dăianu. În opinia sa, recesiunea va fi o realitate anul acesta și orice încercare de cosmetizare a ei reprezintă doar „jocuri de cuvinte”.

Toate statele au fost prinse pe picior greșit, deși avertismente au existat: Va veni o pandemie, pregătiți-vă! spune profesorul Dăianu.

sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea