Care este valoarea punctului de pensie în 2021: De ce este acesta important
Care este valoarea punctului de pensie în 2021: De ce este acesta important
În cursul anului 2020, punctul de pensie a crescut cu 14% și, potrivit noii Legi a pensiilor, ce-ar urma să intre în vigoare în septembrie anul trecut, el ar fi trebuit să fie majorat cu alte 26%, însă acest lucru nu se va întâmpla.
Pentru că, așa cum a anunțat președintele Camerei Deputaților, fostul premier Ludovic Orban, ”punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022”.
După ultima majorare de 14%, punctul de pensie a ajuns de la 1.265 lei la 1.442 lei, valoare care va rămâne neschimbată tot acest an. Prin urmare, tot atunci pensia mică s-a mărit de la 704 lei la 800 de lei, venit de care beneficiază, în prezent, 800.000 de pensionari, conform cifrelor Ministerului Muncii.
Dacă s-ar fi aplicat calendarul stabilit în noua lege a pensiilor, punctul ar fi trebuit să crească încă de toamna trecută, nu doar cu 14%, ci cu 40%, adică până la 1.775 lei. Dar dificultățile economice date de contextul pandemiei COVID-19 au făcut însă imposibilă aplicarea creșterii prevăzute la nivelul viitoarei legi a pensiilor.
Punctul de pensie este important deoarece, conform legii, cuantumul pensiei se determină prin înmulțirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie. Astfel, orice creștere a punctului de pensie aduce o creștere a tuturor pensiilor.
Sursa: dcbusiness.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan