Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Carduri de energie 2023: Care este data limită până la care poate fi folosită tranşa a doua de 700 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Carduri de energie 2023: Care este data limită până la care poate fi folosită tranşa a doua de 700 de lei

În cursul săptămânii trecute, voucherele pentru energie aflate în circulaţie au fost alimentate cu o nouă tranşă în valoare de 700 lei pentru fiecare beneficiar.

Sprijinul pentru compensarea facturilor la energie se acordă categoriilor de beneficiari eligibili pe baza listelor comunicate de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) și verificate de Ministerul de Finanțe, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Telecomunicații și Agenția Naționale de Administrare Fiscală.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cardurile sunt emise și distribuite de Compania Națională Poșta Română, instituție care asigură și furnizarea de informații către public privind emiterea, distribuirea și utilizarea cardurilor de energie, inclusiv cu privire la sesizările formulate. Aceste informații, inclusiv motivul pentru care o persoană nu a primit cardul de energie, pot fi aflate la call-center-ul C.N. Poșta Română: 0319966.

Valabilitatea cardurilor de energie:

Atât cardurile aferente primei tranșe, cât și cele aferente celei de a doua tranșe, pot fi folosite până la data de 27 decembrie 2023.

Cine beneficiază de ajutor la energie:

Pensionari cu venitul sub 2000 de lei, inclusiv,Pensionari de invaliditate cu venitul sub 2000 de lei, inclusiv,Persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venitul sub 2000 de lei, inclusiv,Familie cu alocație de susținere,Familie/ persoană cu ajutor social.

Clarificare: media venitului lunar pe membru de familie nu poate depăși 2.000 de lei.

Ce servicii sunt acoperite prin Programul “Cardul de energie”:

Cardul de energie acordă beneficiarilor posibilitatea achitării facturilor curente sau restante pentru:

energie electrică,energie termică în sistem centralizat,butelie cu GPL propan pentru încălzire (exclus butelie GPL butan pentru uz casnic – gătit),gaze,lemne pentru foc (lemn rotund și despicat de lucru cu diametrul la capătul gros de maximum 24 cum, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn etc.),păcură, peleți și alte materiale doar pentru încălzire (de pildă, apă geotermală, cărbune, brichete rumeguș).

Acte necesare pentru plată:

  • cardul de energie valabil, primit prin Poșta Română,
    actul de identitate al beneficiarului de sprijin,
    factura curentă sau restantă. Sau, în cazul unora dintre servicii: alt document justificativ care face dovada datoriei curente şi/sau restante faţă de furnizorul de energie şi/sau, după caz, faţă de asociaţia de proprietari/locatari (înștiințare de plată, certificat de validare a datoriei, bonuri fiscale).

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea