Rămâi conectat

Curier Județean

,,Caravana literară” a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba în vizită la elevii Colegiului Național ,,Horea, Cloșca și Crișan”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În data de 9 noiembrie 2017, începând cu ora 12 ,,Caravana literară a scriitorilor în școală” va poposi la Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” unde, în sala multimedia, scriitori vor fi întâmpinați de elevii colegiului, de cadrele didactice și de alți invitați.

Programul întâlnirii va cuprinde lansarea cărții ,,Un cerc vicios” scrisă de Petre Paul, elev în clasa a XI-a la Colegiul ,,Horea, Cloșca și Crișan”, prezentarea volumelor ,,Opere” ale scriitorului Ion Agârbiceanu editate în acest an sub egida Academiei Române. Prezentarea va fi susținută de prof.univ. dr. Ilie Rad de la Universitatea ,,Babeș-Bolyai”din Cluj Napoca și va fi urmată de o sesiune de autografe.

,,Caravana literară a scriitorilor în școală” este un proiect inițiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara, Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” și Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Proiectul are ca scop familiarizarea elevilor cu serviciile de bibliotecă, cultivarea gustului pentru lectură și transformarea bibliotecii într-un centru multicultural care să satisfacă cerințele exprimate de membrii comunități pe care o deservește.  Pentru a-și atinge acest scop  biblioteca organizează o serie de acțiuni în școli prin care cartea, scriitorii contemporani și elevii vor avea prilejul să se întâlnească într-un cadru mai puțin formal în așa fel încât să aibă loc o apropiere a elevilor de lectură și de bibliotecă.

În data de 9 noiembrie 2017, începând cu ora 12 ,,Caravana literară a scriitorilor în școală” va poposi la Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” unde, în sala multimedia, scriitori vor fi întâmpinați de elevii colegiului, de cadrele didactice și de alți invitați.

Programul întâlnirii va cuprinde lansarea cărții ,,Un cerc vicios” scrisă de Petre Paul, elev în clasa a XI-a la Colegiul ,,Horea, Cloșca și Crișan”,  prezentarea volumelor ,,Opere” ale scriitorului Ion Agârbiceanu editate în acest an sub egida Academiei Române. Prezentarea va fi susținută de prof.univ. dr. Ilie Rad de la Universitatea ,,Babeș-Bolyai”din Cluj Napoca  și va fi urmată  de o sesiune de autografe.

Proiectul face parte de Programul minimal al Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba pe anul 2017, 4ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.10  Caravana literară scriitori în școală.

Informatii suplimentare:

Daniela Floroian, bibliotecar

E-mail: [email protected]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea