,,Caravana literară” a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba în vizită la elevii Colegiului Național ,,Horea, Cloșca și Crișan”

În data de 9 noiembrie 2017, începând cu ora 12 ,,Caravana literară a scriitorilor în școală” va poposi la Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” unde, în sala multimedia, scriitori vor fi întâmpinați de elevii colegiului, de cadrele didactice și de alți invitați.

Programul întâlnirii va cuprinde lansarea cărții ,,Un cerc vicios” scrisă de Petre Paul, elev în clasa a XI-a la Colegiul ,,Horea, Cloșca și Crișan”, prezentarea volumelor ,,Opere” ale scriitorului Ion Agârbiceanu editate în acest an sub egida Academiei Române. Prezentarea va fi susținută de prof.univ. dr. Ilie Rad de la Universitatea ,,Babeș-Bolyai”din Cluj Napoca și va fi urmată de o sesiune de autografe.

ELIT

,,Caravana literară a scriitorilor în școală” este un proiect inițiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara, Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” și Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Proiectul are ca scop familiarizarea elevilor cu serviciile de bibliotecă, cultivarea gustului pentru lectură și transformarea bibliotecii într-un centru multicultural care să satisfacă cerințele exprimate de membrii comunități pe care o deservește.  Pentru a-și atinge acest scop  biblioteca organizează o serie de acțiuni în școli prin care cartea, scriitorii contemporani și elevii vor avea prilejul să se întâlnească într-un cadru mai puțin formal în așa fel încât să aibă loc o apropiere a elevilor de lectură și de bibliotecă.

Mihail David - 2020

În data de 9 noiembrie 2017, începând cu ora 12 ,,Caravana literară a scriitorilor în școală” va poposi la Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” unde, în sala multimedia, scriitori vor fi întâmpinați de elevii colegiului, de cadrele didactice și de alți invitați.

Programul întâlnirii va cuprinde lansarea cărții ,,Un cerc vicios” scrisă de Petre Paul, elev în clasa a XI-a la Colegiul ,,Horea, Cloșca și Crișan”,  prezentarea volumelor ,,Opere” ale scriitorului Ion Agârbiceanu editate în acest an sub egida Academiei Române. Prezentarea va fi susținută de prof.univ. dr. Ilie Rad de la Universitatea ,,Babeș-Bolyai”din Cluj Napoca  și va fi urmată  de o sesiune de autografe.

Proiectul face parte de Programul minimal al Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba pe anul 2017, 4ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.10  Caravana literară scriitori în școală.

Informatii suplimentare:

Daniela Floroian, bibliotecar

E-mail: fbd38@yahoo.com

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...