Rămâi conectat

Actualitate

Campania IPJ Alba – Săptămâna Prevenirii Criminalităţii a ajuns la Liceul Sportiv, Colegiul Tehnic Dorin Pavel şi Şcoala Ion Agârbiceanu

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campania „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a continuat în zilele de 30 septembrie şi 1octombrie 2014 cu activităţi dedicate prevenirii victimizării minorilor şi prevenirii furturilor.

IPJ AlbaPotrivit unui comunicat remis presei de  IPJ Alba, “marţi, 30 septembrie, a.c., poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate, împreună cu reprezentanţi ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba au participat la întâlniri interactive cu elevi din 3 unităţi de învățământ din municipiul Alba Iulia, respectiv Liceul Sportiv, Colegiul Tehnic Dorin Pavel şi Şcoala Gimnazială Ion Agârbiceanu.

Temele abordate au fost „Prevenirea victimizării minorilor” şi „Prevenirea consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, în rândul adolescenţilor.

Prezentarea temelor a fost urmată de dezbateri interactive în cadrul cărora elevii au primit răspunsuri argumentate de la poliţişti şi au putut aflat detalii legate consecinţele consumului de droguri, dar şi cu privire la răspunderea penală a minorilor, vârsta de la care răspund penal şi contravenţional şi măsurile de sancţionare ce li se pot aplica în cazul în care comit fapte antisociale.

Totodată, elevilor le-au fost distribuite materiale informativ-preventive şi le-au fost adresate recomandări pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor.

Azi, 1 octombrie, poliţiştii din judeţul Alba au desfăşurat activităţi informativ preventive privind furturile din genţi/ buzunare, autoturisme şi societăţi comerciale.

Poliţiştii au fost prezenţi în mijloacele de transport în comun, în pieţe şi parcările unor supermarketuri dar şi la asociaţiile de proprietari şi au oferit cetăţenilor sfaturi utile pentru protejarea bunurilor proprii şi prevenirea victimizării prin infracţiuni de furt.

Activităţile cuprinse în programul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii au fost  desfăşurate de poliţişti din toate municipiile şi oraşele judeţului precum şi de poliţiştii din mediul rural, care au fost prezenţi în unităţile de învăţământ din judeţ, acest tip de acţiuni urmând a fi desfăşurate şi mâine, 2 octombrie 2014, zi ce este dedicată prevenirii infracțiunilor comise cu violenţă precum şi vineri, 3 octombrie când vor fi desfășurate activităţi dedicate siguranţei rutiere.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea