“Cântec Străbun”: festival-concurs naţional de interpretare a cântecului popular la Alba Iulia
Joi, 17 mai 2012, începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenţilor va avea loc festivalul-concurs “Cântec Străbun” la care vor lua parte tineri talentaţi în domeniul cântecului popular din toată ţara. Gala Laureaţilor şi recitalurile vor avea loc în data de 18 mai 2012, ora 18.00, în incinta Alba Mall din Alba Iulia. Juriul va fi format din: prof.univ.dr. Mircea Cîmpianu, etnomuzicolog de la Conservatorul Gheorghe Dima din Cluj Napoca, Nicolae Furdui Iancu – apreciat interpret de muzică populară, Florentin Crişan- profesor de muzică la Colegiul Apulum din Alba Iulia, Gheorghe Burz -profesor de muzică şi dirijor la Liceul de Muzică şi Arte plastice din Alba Iulia şi Coriolan Honcăş -directorul Centrului de cultură Augustin Bena şi dirijorul Ansamblului de fanfară. Recitalul extraordinar din acest an va fi susţinut de solista Maria Şalaru, profesor de canto şi preşedinta Asociaţiei Culturale”Floricică”din Bacău şi Leontina Fărcaş – profesor de canto, ce va evolua alături de grupul Muguri de Tezaur din Alba Iulia. Seara de gală este organizată în parteneriat cu Asociaţia PRO TINEREŢE în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului din România.
Potrivit doamnei prof. Daniela Floroian, dir.adj. Centrul de cultură Augustin Bena, festivalul-concurs “Cântec Străbun” este o competiţie între copii şi tineri cu real talent interpretativ din toată ţara în domeniul cântecului popular. Festivalul este organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de cultură Augustin Bena Alba şi se află la cea de-a VI-a ediţie. Laureaţii celor cinci ediţii care au avut loc până acum la Alba Iulia au ajuns nume de marcă în rândul soliştilor de folclor. Printre aceştia se numără Ancuţa Mateiu, Ina Todoran, Cătălin Haşa, Adina Popa, Denisa Bărbat, Georgiana Petrescu. Au susţinut recitaluri Leontina Fărcaş şi Muguri de Tezaur, Mariana Anghel, Roxana Reche, Maria Filimon, Floricică Moga, Cătălin Haşa, Nicolae Tuhuţ. În acest an vor lua startul în competiţie 30 de copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 20 de ani, ce vor concura pentru Marele Trofeu şi premiile puse în joc de organizatori.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Societate
23 decembrie 1989: Cea mai sângeroasă zi a Revoluției. 40 de soldați veniți să apere Aeroportul Otopeni au fost uciși
23 decembrie 1989: Cea mai sângeroasă zi a Revoluției. 40 de soldați veniți să apere Aeroportul Otopeni au fost uciși Soții Ceauşescu au fost arestați pe 22 decembrie 1989 şi toată lumea se aştepta ca revoltele să se încheie, dar sângele a continuat să curgă. În acea zi, România a intrat sub spectrul unei ameninţări […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o oră
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana