Rămâi conectat

Curier Județean

„Cânt pentru Maria Beatrice”

Publicat

în

Miercuri, 25 mai, la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc spectacolul pentru strângere de fonduri intitulat „Cânt pentru Maria Beatrice”, organizat de Ascociaţia „Maria Beatrice”, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, în parteneriat cu Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, Omniasig şi ONG Obârşia.
Vor evolua soprana Daniela Vlădescu, tenorul Costel Busuioc, Roxana Reche (laureată a Marelui Premiu la Festivalul „Strugurele de Aur” de la Jidvei), Ina Todoran (laureată a Trofeului Mamaia – 2009, la muzică populară), Alin Ignat (Trofeul „Dan Spataru” Medgidia, 2010), Sebastian Onac (Locul I la Festivalul de Romanţe „Crizantema de Aur”-Târgovişte, 2007).
Banii încasaţi din vânzarea biletelor şi donaţii vor fi direcţionaţi către Asociaţia «Maria Beatrice» în vederea dotării cu aparatura necesară a Centrului de Zi pentru Copii cu Dizabilităţi «Prietenii Mariei Beatrice» Alba Iulia. Iniţiativa înfiinţăriii acestui centru aparţine prof. Sebastian Onac, tatăl micuţei Maria Beatrice, de aproape 3 ani, diagnosticată cu paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză spastic-diskinetică. Pentru că tratamentele sunt de lungă durată, efectele nu sunt imediate, iar costurile sunt foarte mari, deoarece terapia se poate realiza în prezent numai în străinătate, Asociaţia „Maria Beatrice” vrea să înfiinţeze un centru de zi pentru copii cu dizabilităţi.
„Ca părinţi ai Mariei Beatrice, am stabilit contacte cu familii aflate în situaţie similară cu a noastră, în Alba Iulia, zonele limitrofe şi-n toată ţara. Am ajuns la concluzia că mamele care au astfel de copii îşi prelungesc concediul de îngrijire al copilului cu 2, 3, până la 7 ani, iar altele renunţă în totalitate la profesie, primesc un ajutor de la stat şi se dedică întru totul îngrijirii copilului cu handicap. Astfel că mama copilului cu handicap devine, la rândul ei, asistată social, alături de copil. Mai mult, renunţând la profesie, aceasta desocializează şi, având în timp un cerc din ce în ce mai restrâns de cunoştinţe si relaţionări, posibilitatea mamei de a-şi ajuta real copilul scade. Statul ajunge să asiste social două persoane, în loc de una. Instinctiv, sunt mame care se dedică într-atât copilului cu handicap, încât viaţa de familie este afectată şi în timp soţii le părăsesc. Este foarte greu, dacă nu chiar imposibil, să laşi un copil cu nevoi speciale în îngrijirea unei bone nespecializate, uneori este chiar periculos. Mai mult, este foarte greu, sau chiar imposibil, să-i poţi oferi unui astfel de copil condiţii optime de terapie acasă, chiar având un cadru medical specializat şi asta din cauza lipsei aparaturii adecvate, la domiciliu”, a declarat tatăl Mariei, Sebastian Onac.
Cei care nu şi-au cumpărat încă bilete le mai pot procura de la Casa de Cultură a Sindicatelor (orele 10.00 – 20.00) şi de la Teatrul de Păpuşi „Prichindel” (orele 10.00 – 15.00).
Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Concursul „Educație Rutieră – Educație pentru Viață”: Echipajul Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia a ocupat locul I

Publicat

în

FOTO| Concursul „Educație Rutieră – Educație pentru Viață”: Echipajul Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia a ocupat locul I

Etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” și-a desemnat câștigătorii. Locul I a fost câștigat de echipajul Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu ” din Alba Iulia.

Azi, 27 mai 2022, a avut loc etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”, organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Alba împreună cu Consiliul Județean Alba și Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Concurenţii au avut de parcurs 3 probe, una de teorie, o probă de îndemânare în conducerea bicicletei, pe un traseu special amenajat şi una practică, de aplicare a cunoștințelor teoretice.

Înainte de începerea competiției, participanţii au fost instruiţi de polițiștii Serviciului Rutier cu privire la regulile impuse de competiţie.

Scopul acestui concurs, a cărei organizare a fost reluată după o pauză de doi ani, cauzată de pandemie, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din municipiul Alba Iulia, este acela de a forma, în rândul elevilor, un comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

Participanții au avut ocazia să-şi demonstreze cunoştinţele dobândite în ceea ce priveşte circulaţia rutieră, precum şi îndemânarea în folosirea bicicletei în poligon.

Premiile, puse la dispoziție de Consiliul Județean Alba, au constat în biciclete, corturi pentru camping, saci de dormit, articole de camping, dulciuri diplome și medalii.

Pe primul loc al podiumului a urcat echipajul format din elevi ai Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, pe locul II s-a clasat echipajul Școlii Gimnaziale ”Axente Sever” din Aiud, iar pe locul III echipajul Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga” din Ocna Mureș.

Câştigătorii concursului vor participa la faţa naţională, care se va desfăşura, în vacanța de vară, la Buzău.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Săptămâna prevenirii criminalității în Alba: Activitate a polițiștilor și elevilor pentru siguranța rutieră și prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului

Publicat

în

FOTO| Săptămâna prevenirii criminalității în Alba: Activitate a polițiștilor și elevilor pentru siguranța rutieră și prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului

Ultima zi din cadrul evenimentului național ”Săptămâna Prevenirii Criminalității” a fost dedicată creșterii siguranței rutiere și prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului.

Polițiștii au susținut lecții de educație rutieră în unități de învățământ din tot județul, la care au luat parte atât preșcolari cât și elevi. Pe lângă lecțiile teoretice, au fost organizate lecții practice privind circulația pe drumurile publice, cu bicicleta, trotineta sau în calitate de pietoni.

Elit - Gustul Desăvârșit

De atenţie s-au bucurat şi bicicliştii, care au fost sfătuiți să poarte veste reflectorizante, pentru a fi cât mai vizibili în trafic dar și recomandarea de a respecta, în permanenţă, regulile privind circulaţia pe drumurile publice.

Polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, polițiștii de proximitate dar și cei de la posturile de poliție comunale au organizat acţiuni preventive în cadrul cărora cetăţenii au fost informaţi cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt.

Reprezentanții asociațiilor de proprietari au fost informați în legătură cu mijloacele moderne de protecție și supraveghere ale scărilor de bloc, menite să sporească siguranța locuințelor.

Activitățile desfășurate de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba, în cadrul Campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, care s-a derulat în perioada 22 – 27 mai au avut peste 4.000 de beneficiari (elevi, cadre didactice, femei, vârstnici, membri ai asociaţiilor de proprietari, etc).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Dosar penal pentru un bărbat din Alba după ce și-a bătut și amenințat soția: Soțul violent a fost îndepărtat din locuința comună

Publicat

în

Dosar penal pentru un bărbat din Alba după ce și-a bătut și amenințat soția: Soțul violent a fost îndepărtat din locuința comună

În seara zilei de 26 mai 2022, polițiștii din Cugir au fost sesizați de către o femeie din Vinerea, cu privire la faptul că a fost agresată de soț.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, în după amiaza aceleiași zile, pe fondul unor discuții contradictorii, bărbatul, în vârstă de 45 de ani, și-ar fi amenințat și agresat soția.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului a rezultat că se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, prin care bărbatul a fost îndepărtat din locuința comună, fiindu-i interzis să se apropie de soția sa.

Elit - Gustul Desăvârșit

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare