Când va deveni certificatul verde OBLIGATORIU la locul de muncă. Ce spune coaliția de guvernare
Când va deveni certificatul verde OBLIGATORIU la locul de muncă. Ce spune coaliția de guvernare
Liderii coaliției de guvernare își doresc să introducă obligativitatea „certificatului verde” la locul de muncă până la Crăciun și au discutat și azi despre acest subiect.
Coaliția de guvernare a avut o ședință, luni, iar principalul subiect a fost legat de introducerea „certificatului verde” la locul de muncă. Liderii PSD-PNL-UDMR decid ce modificări vor face în această săptămână astfel încât certificatul verde la locul de muncă să fie introdus în România până la Crăciun.
Ce planuri are coaliția de guvernare în privința „certificatului verde”
Reprezentanții PSD își doresc introducerea unui „certificat verde”, în trei variante: dacă ai trecut prin boală, dacă te-ai vaccinat sau dacă te-ai testat, ceea ce înseamnă că social-democrații aleg și varianta propusă de parlamentarii AUR prin care cei testați pentru anticorpi să obțină un certificat verde dacă au un număr suficient de mare.
Pe de altă parte, reprezentanții PNL spun că nu se poate acest lucru dat fiind faptul că pentru această măsură încă nu există dovezi concrete clinice și teste destule astfel încât să susțină această variantă. Totuși, ședința din seara aceasta ar trebui să tranșeze problema certificatului verde la locul de muncă, atât pentru cei care lucrează la stat, cât și pentru cei care lucrează la privat.
„În ultima lună s-a discutat foarte mult pe amendamente și în fiecare săptămână a existat o amânare ba din partea PNL, ba din partea PSD. În această seară ar trebui să avem forma finală a proiectului astfel încât săptămâna aceasta să se lucreze pe comisiile care își dau raportul pe acest proiect de lege astfel încât până la finalul anului să avem și un vot final în plenul Parlamentului”, conform Antena 3.
„E vorba de realizarea cadrului legal care să permită introducerea unui certificat COVID în România ținând cont de anumiți parametrii ai situației epidemiologice când se introduce și când eventual se poate renunța la acest tip de certificat”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
Sursa: evz.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii