Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Când intră pensiile pe card în luna iunie 2023. Plata pensiei prin mandat poștal se va realiza în intervalul 2-15 iunie

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Când intră pensiile pe card în luna iunie 2023. Plata pensiei prin mandat poștal se va realiza în intervalul 2-15 iunie

Persoanele în vârstă din România așteaptă cu sufletul la gură, zilele acestea, pensia cuvenită. Există însă o problemă. Data la care românii ar trebui să primească pensia coincide cu vacanța de Rusalii.

Citește și: Noutăți pensii 2023 | Ce șanse sunt să mai crească pensiile în acest an?

Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a dat asigurări însă că pensiile vor ajunge la timp, plata acestora nefiind afectată de minivacanța de Rusalii. Potrivit acestuia, între CNPP și Compania Națională Poșta Română există o convenție încheiată în care sunt stipulați foarte clar termenii atât de plată, cât și de distribuire a pensiilor.

Este o problemă la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie privind acele zile libere. Am vorbit personal cu șeful companiei Poșta Română. Ei vor lucra pe 2 iunie, vineri.

Am primit asigurări că vor începe să distribuie pensiile pe 2 iunie pentru acei beneficiari care au ales plata prin mandat poștal, urmând ca după data de 6 să intram în program normal”, a declarat Daniel Baciu.

Citește și: Indexare pensii 2023: O nouă regulă negociată de România cu Comisia Europeană

Mai mult decât atât, șeful Casei de Pensii susține că primele tranșe de bani sunt virate încă de la sfârșitul lunii mai, astfel încât să existe bani cash iar pensiile să fie livrate începând cu data de 2 iunie, vineri.

Până pe data de 15 trebuie achitate toate pensiile pentru cei care au optat pentru plata pensiei prin mandat poștal„, a mai spus Daniel Baciu.

Citește și: IMPOZITARE PENSII 2023: Pensiile mai mici de 3.000 de lei ar putea fi scutite de impozit

Și Ministrul Muncii, Marius Budăi, a încercat să îi liniștească pe români, susținând că nu vor exista întârzieri cu privire la plata pensiilor de stat în luna iunie 2023.

Pensiile se vor plăti în calendarul stabilit, 1-15 iunie, fără niciun fel de rezervă (…).

Nu va exista nicio zi de întârziere„, a declarat ministrul Marius Budăi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea