Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Când intră banii pe card pentru pensii și alocații: anunțul Ministerului Muncii

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Când intră banii pe card pentru pensii și alocații: anunțul Ministerului Muncii

Având în vedere că mai mulți pensionari s-au plâns că au existat întârzieri privind virarea pensiilor în anumite luni, reprezentanții Ministerului Muncii au spus, pentru cei care primesc pe card pensia sau alocația, că pe data de 10 a fiecărei luni ministerul trimite băncilor fișierele cu plățile care trebuie făcute pentru fiecare pensionar.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Băncile trebuie să vireze banii pe carduri într-un interval de trei zile. Există și un termen limită, și anume ziua de 14 a fiecărei luni. Pensiile pot intra însă pe carduri și într-un interval de 24 de ore. Adică în data de 11 a lunii, întrucât din practică rezultă că nu durează mai mult de o zi virarea pensiilor pe carduri“, a precizat Ministerul Muncii.

Cu toate acestea, nu există o dată fixă la care cardurile de pensii sunt alimentate cu bani, deoarece băncile nu primesc fișierele de plăți direct de la Casa Națională de Pensii. Mai exact, băncile primesc fișierele de plăți de la fiecare casă județeană de pensii în parte, în zile și ore diferite. Concret, trimiterea fișierelor începe, așadar, în data de 10, iar virarea pensiei pe card se face, de cele mai multe ori, în termen de o zi.

În ceea ce privește întârzierile, în cazul în care o casă de pensii trimite fișierele în data de 12, banii vor ajunge pe carduri abia în data de 13. De asemenea, și sfârșiturile de săptămână și sărbătorile întârzie virarea banilor în carduri.

Referitor la alocații, plata alocației se realizează prin mandat poștal ori prin transfer bancar în contul curent personal sau cont de card. Legea nu prevede o dată pentru intrarea alocațiilor pe cardul părinților, dar de obicei se întâmplă acest lucru pe data de 8 ale lunii.

sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea