Rămâi conectat

Actualitate

Când ar urma să se SCUMPEASCĂ GAZELE naturale. Vezi ce spune Ministrul Energiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Scumpirea gazelor cu 3%, care fi trebuit aplicată de la 1 octombrie 2014, ar putea fi amânată doi ani, cel mult. Potrivit Ministrulului Energiei, Răzvan Nicolescu, un proiect în acest sens va fi lansat în dezbatere publică săptămâna viitoare, iar apoi va fi negociat cu autorităţile europene.

Nicolescu promite că va cere o derogare pentru întregul calendar de liberalizare a preţului gazelor pentru populaţie. În paralel, ţara noastră riscă o amendă de 30.000 euro pe zi de la Bruxelles, pentru că aleşii nu au transpus corect şi la timp legislaţia europeană în legea energiei.

Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru energie a precizat: „În următorul an si jumătate sau chiar doi să nu avem nicio scumpire. Atentie! A gazului produs în România pentru ca tarifele de transport, de stocare sunt în administratia ANRE, iar acolo va fi o analiză separată.

Suntem la Curtea Europeană pentru că nu am transpus legislatiei în privinţa operatorilor de transport. Propunerea a fost trimisă spre Parlament cu ceva timp în urmă, dar stiti că Parlamentul a fost în vacanţă, este o institutie care are agenda sa proprie.

Exista un risc real a unei amenzi consistente, însă am convingerea că parlamentarii, colegii vor vota propunerea ce act normativ pe care le-am făcut o cu ceva timp în urmă după o dezbatere publică de peste o lună. Sper să voteze în această săptămână ca să evităm riscul unei amenzi”.

Sursa:realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea