Rămâi conectat

Actualitate

Canalizarea, încă un lux în România în 2024: Aproape jumătate dintre români au WC în fundul curții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Canalizarea, încă un lux în România în 2024: Aproape jumătate dintre români au WC în fundul curții

Mai exact, 11,4 milioane de români aveau în 2023 locuințele conectate la sistemele de canalizare, ceea ce reprezintă 60,1% din populația rezidentă a României,  arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

De asemenea, populaţia conectată la sistemele de canalizare prevăzute cu staţii de epurare a fost de 11.176.443 persoane, reprezentând 58,7% din populaţia rezidentă a ţării, cu 114.011 persoane mai mult decât în anul 2022.

Citește și: Peste 70% din românii de la sat au acces la internet, dar mulți dintre ei încă au WC-ul în curte

Creșterea a avut loc datorită rețelelor de canalizare nou construite, cât și a punerii în funcțiune a unor noi stații de epurare a apelor uzate.

Deși cifrele sunt mai mari, statisticile arată însă că aproape jumătate din populația rezidentă a țării încă nu are acces la sistemele de canalizare.

În ceea ce privește regiunile de dezvoltare, ponderea cea mai mare a populaţiei conectate la sistemele de canalizare, în total populaţie rezidentă, s-a înregistrat în regiunea Bucureşti-Ilfov (95,4%), urmată de regiunea Centru (72,7%) şi Vest (71,9%).

La pol opus, gradul cel mai redus de racordare la sistemele de canalizare s-a înregistrat în regiunile de dezvoltare Nord-Est (40,3%), Sud-Muntenia (41,8%) şi Sud-Vest Oltenia (51,7%).

Pe de altă parte, diferența între mediul urban și mediul rural este în continuare una astronomică.

În anul 2023, în mediul urban, 9.828.927 persoane erau conectate la canalizare, adică 98,9% din populaţia rezidentă urbană a României.

Asta în timp ce, în mediul rural, un număr de doar 1.622.102 persoane au beneficiat de servicii de canalizare, adică 17,8% din populaţia rezidentă rurală a României.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România cele mai accelerate majorări de prețuri din UE. Se anunță noi scumpiri!

Unirea Ziarul

Publicat

în

România cele mai accelerate majorări de prețuri din UE. Se anunță noi scumpiri! Reprezentanţii mediului de afaceri prevăd scumpiri tot mai mari în următoarea perioadă. Este vizat aproape tot ceea ce punem în coșul zilnic de cumpărături. Toate acestea în timp ce România își păstrează titlul de campioană europeană în ceea ce privește inflația. Pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea