Căminul Cultural din Galda de Jos, inaugurat cu un spectacol folcloric de excepţie
Marţi, de Sfântul Ştefan, la Galda de Jos a fost o mare sărbătoare, la care a luat parte toată suflarea comunei: a fost inaugurat Căminul cultural din localitate şi a fost lansat Ansamblul folcloric al localităţii. La festivităţi au asistat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, deputaţii de Alba Teodor Atanasiu (PNL) şi Clement Negruţ (PDL), vicepreşedintele CJ Alba – Alin Cucui şi vicepreşedinţii liberali Florin Roman şi Simone Albani.
Primarul comunei Galda de Jos, Romulus Raica, a subliniat în scurta sa prezentare că această instituţie de cultură a fost ridicată exclusiv cu fonduri proprii – 3,8 miliarde de lei vechi – şi a fost finalizată pe parcursul unui an de zile. Primarul le-a mulţumit şi locuitorilor comunei, colaboratorilor din primăre şi consiliul local, care au sprijinit direct sau indirect această investiţie.
Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, i-a felicitat pe găldeni şi pe primarul lor pentru acest obiectiv realizat, pentru ataşamentul faţă de valorile culturale tradiţionale. Dumitrel a ţinut să precizeze că investiţia în cultură se va întoarce însutit, în viaţa unei comunităţi, dacă nu în prezent, cu siguranţă pentru urmaşi. Preşedintele CJ Alba a felicitat şi ansamblul folcloric din Galda de Jos, care a fost laureat în cadrul competiţiei Cultură pentru Cultură desfăşurată în judeţul Alba.
Deputatul liberal de Alba, Teodor Atanasiu, a insistat asupra faptului că acest cămin cultural este cu atât mai de apreciat cu cât a fost ridicat exclusiv din banii găldenilor. Este destinat folosinţei a sute de locuitori şi „este mult mai ieftin decât oricare dintre sensurile giratorii ridicate în intersecţiile din Alba Iulia”. Liderul liberal i-a felicitat de asemenea pe toţi locuitorii din Galda implicaţi în realizarea acestei investiţii şi bineînţeles, pe toţi cei care s-au străduit, în mod profesionist, să realizeze spectacolul de debut al căminului.
Pe scena căminului cultural au evoluat ansambluri folclorice şi solişti din toate satele aparţinătoare comunei, din centrul de comună iar spectatorii s-au bucurat şi de recitalurile de excepţie ale Savei Negrean Brudaşcu şi Nicolae Furdui Iancu. Evident, pe scenă au susţinut recitaluri şi solişti originari din zonă, consacraţi în judeţul Alba şi nu numai.
Şi pentru ca inaugurarea Căminului Cultural să fie completă, însuşi primarul Romulus Raica a evoluat pe scena acestuia, în straie populare, într-un joc tradiţional.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: PROGRAMUL final al manifestărilor Programul de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2024, la Alba Iulia, a fost actualizat și cuprinde parada militară, concert Andra și F-Charm, spectacol de muzică populară, focuri de artificii și multe altele. Citește și: Parada militară de 1 Decembrie 2024, la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan