Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Căminul Cultural din Galda de Jos, inaugurat cu un spectacol folcloric de excepţie

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marţi, de Sfântul Ştefan, la Galda de Jos a fost o mare sărbătoare, la care a luat parte toată suflarea comunei: a fost inaugurat Căminul cultural din localitate şi a fost lansat Ansamblul folcloric al localităţii. La festivităţi au asistat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, deputaţii de Alba Teodor Atanasiu (PNL) şi Clement Negruţ (PDL), vicepreşedintele CJ Alba – Alin Cucui şi vicepreşedinţii liberali Florin Roman şi Simone Albani.

            Primarul comunei Galda de Jos, Romulus Raica, a subliniat în scurta sa prezentare că această instituţie de cultură a fost ridicată exclusiv cu fonduri proprii  – 3,8 miliarde de lei vechi – şi a fost finalizată pe parcursul unui an de zile. Primarul le-a mulţumit şi locuitorilor comunei, colaboratorilor din primăre şi consiliul local, care au sprijinit direct sau indirect această investiţie.

            Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, i-a felicitat pe găldeni şi pe primarul lor pentru acest obiectiv realizat, pentru ataşamentul faţă de valorile culturale tradiţionale. Dumitrel a ţinut să precizeze că investiţia în cultură se va întoarce însutit, în viaţa unei comunităţi, dacă nu în prezent, cu siguranţă pentru urmaşi. Preşedintele CJ Alba a felicitat şi ansamblul folcloric din Galda de Jos, care a fost laureat în cadrul competiţiei Cultură pentru Cultură desfăşurată în judeţul Alba.

            Deputatul liberal de Alba, Teodor Atanasiu, a insistat asupra faptului că acest cămin cultural este cu atât mai de apreciat cu cât a fost ridicat exclusiv din banii găldenilor. Este destinat folosinţei a sute de locuitori şi „este mult mai ieftin decât oricare dintre sensurile giratorii ridicate în intersecţiile din Alba Iulia”. Liderul liberal i-a felicitat de asemenea pe toţi locuitorii din Galda implicaţi în realizarea acestei investiţii şi bineînţeles, pe toţi cei care s-au străduit, în mod profesionist, să realizeze spectacolul de debut al căminului.

            Pe scena căminului cultural au evoluat ansambluri folclorice şi solişti din toate satele aparţinătoare comunei, din centrul de comună iar spectatorii s-au bucurat şi de recitalurile de excepţie ale Savei Negrean Brudaşcu şi  Nicolae Furdui Iancu. Evident, pe scenă au susţinut recitaluri şi solişti originari din zonă, consacraţi în judeţul Alba şi nu numai.

            Şi pentru ca inaugurarea Căminului Cultural să fie completă, însuşi primarul Romulus Raica a evoluat pe scena acestuia, în straie populare, într-un joc tradiţional.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inimă mare: Un tânăr frizer din Sebeș a tuns gratis copiii de la două orfelinate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Oameni cu inimă mare: Un tânăr frizer din Sebeș a tuns gratis copiii de la două orfelinate Alex Fulea, un tânăr frizer din Sebeș, alături de colegii săi din Sibiu, au tuns mai mulți copilași de la două orfelinate din Sibiu. Gestul nu s-a oprit aici, strângând cu ajutorul cliențiilor mai multe haine, jucării și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea