Rămâi conectat

Actualitate

Camera Deputaților se reunește astăzi în plen. Ordonanța privind alocațiile, primul punct pe ordinea de zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Camera Deputaţilor se reuneşte în sesiunea extraordinară astăzi, prima prioritate de pe ordinea de zi fiind proiectul de lege referitor la respingerea ordonanţei privind creşterea graduală a alocaţiei de stat pentru copii, transmite Agerpres.

Marţi, Comisia pentru muncă şi protecţie socială a decis să propună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege în forma prezentată de Senat, în sensul respingerii ordonanţei.

Potrivit propunerii iniţiale, majorarea graduală a cuantumului alocaţiei pentru copii ar avea loc astfel: „majorarea cu câte 20% din diferenţa dintre cuantumul prevăzut de Legea nr 14/2020 şi cuantumul acordat în iulie 2020, respectiv dintre 300 lei şi 156 lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani şi dintre 600 de lei şi 311 lei pentru copiii cu handicap cu vârsta între 2 şi 18 ani, precum şi pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani; majorarea se aplică începând cu drepturile lunii august 2020, iar pentru perioada 2021 – 2022 de două ori pe an, de la 1 ianuarie şi de la 1 iulie a fiecărui an; din 2023 se propune continuarea procesului de majorare a cuantumului alocaţiei cu rata medie a inflaţiei anuale”.

Printre proiectele aflate pe ordinea de zi de miercuri se mai află completarea OUG nr.1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, care priveşte majorarea unor pedepse; proiectul pentru modificarea art.199 alin.(2) din Legea nr.286/2009 privind Codul penal; proiectul privind statutul poliţistului local; proiectul pentru modificarea şi completarea Legii nr.295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor; proiectul pentru modificarea Legii nr.24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor; o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, cu referire la detaşarea personalului didactic.

Ar putea fi luat în discuţie şi proiectul privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.95/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.25/2001 privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I.”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea