Rămâi conectat

Politică Administrație

Camera Deputaților: Două sau mai multe unități administrativ-teritoriale nu pot avea steaguri identice. Unde pot fi arborate și ce amenzi riscă cei care nu respectă legea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

camera-deputatilor1Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, 13 mai, proiectul de lege privind stabilirea metodologiei de aprobare, arborare și folosire a steagurilor proprii de către unitățile administrativ – teritoriale, care prevede că două sau mai multe unități de acest gen nu pot avea steaguri identice.

Decizia a fost luata cu 275 de voturi favorabile, doua impotriva si patru abtineri.

Potrivit proiectului de lege, fiecare unitate administrativ – teritoriala poate supune aprobarii Guvernului steagul propriu si unic pe baza hotararii autoritatii deliberative.

„Doua sau mai multe unitati administrativ – teritoriale nu pot avea steaguri identice. Nerespectarea prevederilor prezentei legi constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 la 10.000 de lei”, mai arata proiectul de lege.

Potrivit acestuia, culoarea si simbolurile steagurilor nu pot aduce atingere simbolurilor nationale si nu pot contine simboluri ale altor state. Unitatile administrativ – teritoriale arboreaza steagurile proprii numai la sediile autoritatilor administratiei publice locale, precum si la cele ale institutiilor serviciilor publice de interes public, la intrarea principala, deasupra acesteia si numai impreuna cu drapelul Romaniei si drapelul Uniunii Europene.

„In unitatile administrativ – teritoriale in care cetatenii apartinand minoritatilor nationale au o pondere de peste 20% din numarul locuitorilor denumirea unitatii teritoriale poate fi mentionata si in limba minoritatilor nationale si va fi scris cu acelasi caracter de litere si de aceasi marime cu numele in limba romana si sub numele unitatii in limba romana”, se mai arata in proiect.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 30 septembrie 2014, Camera Deputatilor este for decizional.

sursa:hotnews


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea USR Unirea începe un nou capitol. Este un moment crucial pentru comuna noastră, un timp în care fiecare pas pe care îl facem este o schimbare pentru viitorul nostru și al copiilor noștri. În acest spirit, filiala locală USR Unirea, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea