Rămâi conectat

Ştirea zilei

Camelia Dumitrean participă la concursul de inspector școlar general: Aș dori să aduc o schimbare în învățământul din Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Profesoara Camelia Dumitrean s-a înscris la concursul de inspector școlar general organizat de Ministerul Educației Naționale. Prin candidatura sa dorește să aducă o schimbare, unul dintre punctele importante de pe ”agenda” sa fiind depolitizarea sistemului educațional. Ea va concura cu Marcela Dărămuș, actualul inspector școlar general adjunct și cu Elena Ignat, directoarea Școlii ”Avram Iancu” din Alba Iulia.

Camelia Dumitrean01Întrebată ce o recomandă pentru funcția de inspector școlar general, Camelia Dumitrean a spus: ”Am făcut o analiză a competențelor mele morale și profesionale. Am avut în vedere experiența de 26 de ani, și experiența mea în calitate de director si director adjunct. Aș dori să aduc o schimbare în învățământul din județul Alba. Trebuie să avem în vedere stimularea creativității, a inovării, a calității în învățământul preuniversitar. Totodată, am avut în vedere și discuțiile privind politizarea acestui concurs. Am pornit că e un concurs pe bune. Învățământul trebuie depolitizat. Mai ales că programul educațional are 20 de puncte și aș vrea să cred că nu sunt simple cuvinte. Al 11-lea punct se referă la depolitizarea sistemului și promovarea profesionismului. Îmi place să muncesc în echipă. Cred în puterea exemplului personal. Am răbdare și am acumulat experiență și cred că învățământul din Alba poate fi promovat și poate fi cunoscut”, a spus Camelia Dumitrean.

Camelia Dumitrean a mai deținut funcții de conducere: director și director adjunct la Colegiul Tehnic ”I.D. Lăzărescu” Cugir, unde acum este profesoară.

”Eu doresc să le felicit pentru că au intrat în această cursă (n.r. celelalte două candidate). Trebuie să ne implicăm cu toții dacă dorim o schimbare. Era mai bine dacă eram și mai mulți candidai. Sunt persoane care au experiență în învățământ. Le urez succes”, a spus profesoara Dumitrean, fiind întrebată despre cum își apreciază concurența.

Crede în corectitudinea concursului – altfel nu s-ar fi înscris – dar nu exclude varianta unei intervenții politice.

Camelia Dumitrean are 48 de ani, a terminat Facultatea de Inginerie la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu. Este unul dintre vicepreședinții organizației PNL Cugir și consilier local al orașului.

Probele de concurs se vor desfășura în perioada 11-20 martie 2015, la sediul Ministerului Educației și Cercetării Științifice

Concurs pentru ocuparea funcției de inspector școlar general nu s-a mai organizat de peste 8 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea