Călin Popescu Tăriceanu confirmă experienţa politică şi adminstrativă a liberalului Atanasiu
Călin Popescu Tăriceanu a fost azi, 7 iunie, după-amiază într-un turneu electoral în judeţul Alba, pentru a-i sprijini pe candidaţii USL la CJ Alba -Teodor Atanasiu, la Primăria Alba Iulia – Călin Potor şi la Primăria Blaj – Claudiu Nicuşan. Fostul prim-ministru liberal al României a mărturisit că a optat pentru Alba nu numai pentru prietenia veche cu liderul liberal Atanasiu ci şi pentru că-i recunoaşte deschis acestuia meritele performanţei în politică şi experienţa în administraţia locală şi naţională. Tărceanu a atras atenţia asupra faptului că paraşutarea unor oameni fără experienţă în funcţii publice importante nu ajută România să iasă mai repede din criză, explicând că „mai avem primari cu viziune limitată” pentru care administraţia locală înseamnă doar apă-canal sau iluminat public. În opinia fostului premier, o administraţie locală trebuie să se aplece şi asupra problemei atragerii investitorilor, asupra dezvoltării economice a oraşului, rezolvarea gravei probleme a şomajului. În acest context, Călin Popescu Tăriceanu a exemplificat reuşita de acum 6 ani de la Cugir, când împreună cu fostul preşedinte de la CJ Alba, Teodor Atanasiu, a adus investiţia Mercedes la Cugir. Ca un eşec, Tăriceanu a exemplificat privatizarea întreruptă de la Cupru Min Abrud, unde nici fostul ministru al Economiei „de o incompetenţă incredibilă” nici o altă autoritate nu a solicitat garanţiile de bonitate prevăzute de lege, astfel încât acest obiectiv a fost atribuit unui investitor cu conturile goale. În contra-exemplu, fostul premier a spus că la venirea Ford-ului – un nume greu în afaceri – la Craiova i s-au cerut acestuia garanţii în în valoare de 675 milioane de euro.
Despre investiţia RMGC, Tăriceanu s-a abţinut să dea un verdict sau un termen limită, reluând condiţiile ce se impun pentru construcţiile şi amenajările din zonă, în vederea exploatării: să se răspundă celor mai pretenţioase criterii privind protecţia mediului, renegocierea redevenţelor şi a cotelor de participare a statului şi un referendum popular în zonă. Tăriceanu s-a arătat sceptic cu privire la faptul că guvernul actual ar avea timpul necesar până la finele lui 2012 pentru renegocierea redevenţelor şi a cotelor de participare a statului în afacerea RMGC. În schimb, Teodor Atanasiu a afirmat că Ministerul Mediului „nu prea mai ar avea motive să respingă proiectul RMGC”.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Stornare facturi Hidroelectrica: De ce au primit clienții facturi cu minus la energie electrică?
Stornare facturi Hidroelectrica: De ce au primit clienții facturi cu minus la energie electrică? Hidroelectrica a stornat facturile aferente lunilor octombrie și noiembrie 2024, provocând multă confuzie printre clienții. Aceștia au fost anunțați de stornarea facturilor aferente lunilor octombrie și noiembrie 2024, însă au primit facturi cu valori negative. Hidroelectrica a informat că facturile emise […]