Calificativ MAXIM pentru Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, „grad de încredere ridicat”, valabil pentru următorii 5 ani!

Paul Voicu - Primar 2020

Calificativ MAXIM pentru Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, „grad de încredere ridicat”, valabil pentru următorii 5 ani!

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a primit calificativul maxim „grad de încredere ridicat”, valabil pentru următorii 5 ani, din partea ARACIS – Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, ca urmare a unui amplu proces de evaluare efectuat în perioada 27-29 februarie 2020.

Această reușită reprezintă o reconfirmare a faptului că învățământul universitar albaiulian asigură o educație performantă, axată pe transmiterea de cunoștințe și de abilități necesare adaptării la realitățile societății secolului al XXI-lea și la o piață a muncii tot mai competitivă.

ELIT

Comisia de evaluare a apreciat competențele instituționale ale întregii echipe manageriale și administrative ale fiecărei facultăți în parte – un efort colectiv dar și individual, precum și a corpului profesoral care a dat dovadă de o capacitate de pregătire profesională continuă, fiind în permanență conectat activ la comunitatea științifică și academică internațională, la marile dezbateri care animă viața universitară la nivel global. Alte aspecte importante certificate de ARACIS, cu prilejul acestei evaluări a calității, au fost resursele materiale și financiare utilizate de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, conținutul și structura programelor de studii, serviciile studențești, strategiile de asigurare a calității precum și utilizarea noilor tehnologii în actul educațional. În privința activității de cercetare, au fost remarcate performanțele științifice dar și valorificarea rezultatelor acestora, ca urmare a publicării unor numeroase articole cotate în reviste naționale și internaționale de prestigiu.

Mihail David - 2020

În cadrul procesului de evaluare au avut loc inclusiv întâlniri de monitorizare cu studenți, absolvenți ALUMNI-UAB, parteneri instituționali, cadre didactice și de cercetare.

Comisia de experți ARACIS, din țară și din străinătate, a apreciat diversitatea programelor de studii furnizate de Universitate și a verificat punctual câteva programe de licență, pe domenii de specialitate, toate programele primind calificativul maxim pentru următorii 5 ani, fiind alocate următoarele cifre de școlarizare, în conformitate cu solicitările UAB, respectiv: Istorie (70 studenți), Limba și literatura română-Limba și literatura engleză (75 studenți), Administrarea Afacerilor (75 studenți), Contabilitate și Informatică de Gestiune (100 de studenți), Marketing (50 de studenți), Informatică (150 de studenți) și Sociologie (50 de studenți).

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia le mulțumește tuturor celor care contribuie constant la creșterea performanțelor instituției și celor care promovează imaginea și interesele UAB!

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...