Rămâi conectat

Ştirea zilei

Calificativ MAXIM pentru Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, „grad de încredere ridicat”, valabil pentru următorii 5 ani!

Publicat

în

Calificativ MAXIM pentru Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, „grad de încredere ridicat”, valabil pentru următorii 5 ani!

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a primit calificativul maxim „grad de încredere ridicat”, valabil pentru următorii 5 ani, din partea ARACIS – Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, ca urmare a unui amplu proces de evaluare efectuat în perioada 27-29 februarie 2020.

Această reușită reprezintă o reconfirmare a faptului că învățământul universitar albaiulian asigură o educație performantă, axată pe transmiterea de cunoștințe și de abilități necesare adaptării la realitățile societății secolului al XXI-lea și la o piață a muncii tot mai competitivă.

Electrica Furnizare Discount

Comisia de evaluare a apreciat competențele instituționale ale întregii echipe manageriale și administrative ale fiecărei facultăți în parte – un efort colectiv dar și individual, precum și a corpului profesoral care a dat dovadă de o capacitate de pregătire profesională continuă, fiind în permanență conectat activ la comunitatea științifică și academică internațională, la marile dezbateri care animă viața universitară la nivel global. Alte aspecte importante certificate de ARACIS, cu prilejul acestei evaluări a calității, au fost resursele materiale și financiare utilizate de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, conținutul și structura programelor de studii, serviciile studențești, strategiile de asigurare a calității precum și utilizarea noilor tehnologii în actul educațional. În privința activității de cercetare, au fost remarcate performanțele științifice dar și valorificarea rezultatelor acestora, ca urmare a publicării unor numeroase articole cotate în reviste naționale și internaționale de prestigiu.

În cadrul procesului de evaluare au avut loc inclusiv întâlniri de monitorizare cu studenți, absolvenți ALUMNI-UAB, parteneri instituționali, cadre didactice și de cercetare.

Comisia de experți ARACIS, din țară și din străinătate, a apreciat diversitatea programelor de studii furnizate de Universitate și a verificat punctual câteva programe de licență, pe domenii de specialitate, toate programele primind calificativul maxim pentru următorii 5 ani, fiind alocate următoarele cifre de școlarizare, în conformitate cu solicitările UAB, respectiv: Istorie (70 studenți), Limba și literatura română-Limba și literatura engleză (75 studenți), Administrarea Afacerilor (75 studenți), Contabilitate și Informatică de Gestiune (100 de studenți), Marketing (50 de studenți), Informatică (150 de studenți) și Sociologie (50 de studenți).

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia le mulțumește tuturor celor care contribuie constant la creșterea performanțelor instituției și celor care promovează imaginea și interesele UAB!

Publicitate

Ştirea zilei

Doi „bărbați” , din Sebeș și Spring, s-au ales cu ordin de restricție și dosar penal pentru violență în familie după ce și-au agresat soțiile

Publicat

în

Doi „bărbați” , din Sebeș și Spring, s-au ales cu ordin de restricție și dosar penal pentru violență în familie după ce și-au agresat soțiile

Polițiștii din Sebeș au emis două ordine de protecție provizorii față de doi bărbați care și-ar fi agresat soțiile. Cei doi sunt cercetați pentru violență în familie.

La data de 1 august 2021, în jurul orei 13.20, polițiștii din Sebeș au fost sesizați, de către o femeie, de 48 de ani, din Sebeș, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către soț.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului și a răspunsurilor date de femeie, față de bărbatul, de 49 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție, pe o perioada de 5 zile.

Electrica Furnizare Discount

Bărbatul s-a ales cu dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie

În jurul orei 18.00, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au fost sesizați de către o femeie, de 51 de ani, din comuna Șpring, cu privire la faptul că, ar fi fost agresată de soț.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul, de 53 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție, pe o perioada de 5 zile și i-au interzis să se apropie de femeie.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie.

Citește mai mult

Ştirea zilei

SCANDAL la Pănade: Doi bărbați, reținuți de polițiști, după ce ar fi lovit cu o bâtă un bărbat de 55 de ani

Publicat

în

SCANDAL la Pănade: Doi bărbați, reținuți de polițiști, după ce ar fi lovit cu o bâtă un bărbat de 55 de ani

Doi bărbați, în vârstă de 30, respectiv 53 de ani, din Blaj, au fost reținuți de către polițiști, după ce ar fi avut un conflict spontan cu un bărbat de 55 de ani, din Șona, în timpul căruia l-ar fi lovit cu o bâtă.

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au reţinut doi bărbați care sunt cercetați pentru lovire sau alte violențe. Aceștia l-ar fi lovit, cu o bâtă, pe un bărbat din comuna Șona, în timp ce se aflau pe hotarul localității Pănade.

Electrica Furnizare Discount

La data de 1 august 2021, poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de doi bărbați, de 30 și 53 de ani, din Blaj, care sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, la data de 1 august 2021, în jurul orei 20.00, în timp ce se aflau pe hotarul localității Pănade, ar fi avut un conflict spontan cu un bărbat, de 55 de ani, din comuna Șona, în timpul căruia l-ar fi lovit cu o bâtă.

În urma incidentului, victima a suferit leziuni și a fost transportată la spital.

Urmează ca, în cursul zilei de azi, 02 august, reținuții să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Coliziune între două autoturisme la Zlatna. Un tânăr de 28 de ani a fost transportat la spital

Publicat

în

Coliziune între două autoturisme la Zlatna. Un tânăr de 28 de ani a fost transportat la spital

La data de 1 august 2021, în jurul orei 11.45, pe strada Tudor Vladimirescu din Zlatna, un bărbat, de 68 de ani, din oraș, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus de un tânăr, de 28 de ani, din Zlatna

În urma accidentului rutier, tânărul a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

Electrica Furnizare Discount

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare