Bunuri de patrimoniu de peste 400.000 de euro, indisponibilizate din străinătate de procurorii PCA Alba Iulia în 2015
Bunuri de patrimoniu în valoare de peste 400.000 de euro au fost indisponibilizate, în 2015, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, ele fiind depuse la Muzeul Național de Istorie a României.
Astfel, procurorii din Alba Iulia au devenit furnizori principali de artefacte pentru Muzeul Național de Istorie.
În cadrul ședinței de bilanț a Parchetului Curții de Apel Alba Iulia pe 2015 s-a precizat că procurorii au dispus, prin ordonanță, indisponibilizarea unor artefacte, deținute ilegal de dealeri din Germania, Austria sau Marea Britanie.
”În 2015 Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a desfăşurat o amplă activitate de cooperare internaţională, fiind formulate şi transmise către autorităţi judiciare din mai multe state un număr de 24 cereri de comisie rogatorii active; au fost emise şi transmise 23 de ordine de indisponibilizare vizând bunuri ce fac obiectul unor infracţiuni în dauna patrimoniului cultural naţional român, având o valoare estimată de peste 400.000 euro (artefacte, monede Tablele de la Troesmis)”, arată Parchetul Alba Iulia.
”S-au efectuat perchezițiile, au fost găsite cantități de podoabe care erau furate din siturile arheologice precum și câteva mii de monede furate din situri. Se vedea că erau cu pământ pe ele. Toate bunurile au fost indisponibilizate și transferate ca mijloace de probă la dispoziția autorităților judiciare române”, a spus șeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr.
La prezentarea bilanțului au participat Bogdan Gabor, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, procuror şef secţie Simona Brădiceanu din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Aurelian Mocanu, vicepreşedintele Curţii de Apel Alba Iulia, Florea Ionela, procuror şef al Serviciului Teritorial – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Alba Iulia, chestor principal de poliţie Căbulea Ioan Nicolae, inspector şef al I.P.J. Alba, general de brigadă Viorel Sălan, inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, col. Felician Itu, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Amenzi drastice pentru cei care hrănesc animale sălbatice: În zonele cu risc crescut de producere a unor incidente ar putea fi montate sisteme video cu circuit închis. „Dacă dai o singură dată mâncare unui urs, l-ai condamnat la moarte”
Amenzi drastice pentru cei care hrănesc animale sălbatice: În zonele cu risc crescut de producere a unor incidente ar putea fi montate sisteme video cu circuit închis. „Dacă dai o singură dată mâncare unui urs, l-ai condamnat la moarte” Ministerul Mediului va crește semnificativ amenzile pentru cei care hrănesc animalele sălbatice, unul din principalele motive […]
Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF plătește „turnatori” voluntari pentru a „pârî” românii datori la stat
Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF plătește „turnatori” voluntari pentru a „pârî” românii datori la stat Statul pregătește o măsură inedită de colectare a datoriilor de la cetățeni. Oricine cunoaște persoane rău platnice, poate „pârî” la ANAF în schimbul unei recompense financiare. Planul de guvernare are trei direcții esențiale Potrivit economistului Iancu Guda, planul de guvernare […]
Bogdan Glăvan: În principalele funcții de decizie din guvern se află persoane care nu stăpânesc economia. Reformele fiscale și economice sunt realizate de non-economiști
Bogdan Glăvan: În principalele funcții de decizie din guvern se află persoane care nu stăpânesc economia. Reformele fiscale și economice sunt realizate de non-economiști „În principalele funcții de decizie din guvern se află persoane care nu stăpânesc economia. Reformele fiscale și economice sunt realizate de non-economiști”, atrage atenția profesorul de economie Bogdan Glăvan. Citește și: […]