Rămâi conectat

Actualitate

Bunuri de patrimoniu de peste 400.000 de euro, indisponibilizate din străinătate de procurorii PCA Alba Iulia în 2015

Dragoş Suciu

Publicat

în

Bunuri de patrimoniu în valoare de peste 400.000 de euro au fost indisponibilizate, în 2015, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, ele fiind depuse la Muzeul Național de Istorie a României.

Bunuri de patrimoniuAstfel, procurorii din Alba Iulia au devenit furnizori principali de artefacte pentru Muzeul Național de Istorie.

În cadrul ședinței de bilanț a Parchetului Curții de Apel Alba Iulia pe 2015 s-a precizat că procurorii au dispus, prin ordonanță, indisponibilizarea unor artefacte, deținute ilegal de dealeri din Germania, Austria sau Marea Britanie.

”În 2015 Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a desfăşurat o amplă activitate de cooperare internaţională, fiind formulate şi transmise către autorităţi judiciare din mai multe state un număr de 24 cereri de comisie rogatorii active; au fost emise şi transmise 23 de ordine de indisponibilizare vizând bunuri ce fac obiectul unor infracţiuni în dauna patrimoniului cultural naţional român, având o valoare estimată de peste 400.000 euro (artefacte, monede Tablele de la Troesmis)”, arată Parchetul Alba Iulia.

”S-au efectuat perchezițiile, au fost găsite cantități de podoabe care erau furate din siturile arheologice precum și câteva mii de monede furate din situri. Se vedea că erau cu pământ pe ele. Toate bunurile au fost indisponibilizate și transferate ca mijloace de probă la dispoziția autorităților judiciare române”, a spus șeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr.

La prezentarea bilanțului au participat Bogdan Gabor, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, procuror şef secţie Simona Brădiceanu din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Aurelian Mocanu, vicepreşedintele Curţii de Apel Alba Iulia, Florea Ionela, procuror şef al Serviciului Teritorial – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Alba Iulia, chestor principal de poliţie Căbulea Ioan Nicolae, inspector şef al I.P.J. Alba, general de brigadă Viorel Sălan, inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, col. Felician Itu, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea