Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Bulgarii și românii – cei mai prost plătiți muncitori din UE, în 2014

Ziarul Unirea

Publicat

în

În timp ce media costurilor orare pentru mână de lucru în Uniunea Europeană, în 2014, a fost de 24,6 euro, în Bulgaria acestea au fost de 3,8 euro, iar în România de 4,6 euro.

Conform Eurostat, pe sectoare de activitate, în Uniunea Europeană costurile orare cu mâna de lucru sunt cele mai mari în industrie, 25,5 euro în UE, urmate de servicii (24,3 euro) și construcții (22 de euro). În cazul României, costurile orare cu mâna de lucru sunt cele mai mari în servicii (5,1 euro), industrie (4,7 euro) și construcții (3,4 euro).

În costul mâinii de lucru sunt cuprinse salariile, dar și alte cheltuieli, precum contribuțiile sociale. La nivelul Uniunii Europene, costurile cu aceste cheltuieli se ridică la 24,4 la sută iar în România la 22,9%.

Potrivit datelor comunicate de Institutul Național de Statistică /INS/, costul orar al forței de muncă în România a înregistrat o rată de creștere de 7,87% în ultimul trimestru al anului 2014, în comparație cu aceeași perioadă din anul anterior și o rată de creștere de 2,59% față de trimestrul precedent.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea