Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Bugetul sănătății în România în 2024: Creștere cu 27%, dar cu vulnerabilități

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bugetul sănătății în România în 2024: Creștere cu 27%, dar cu vulnerabilități

Bugetul sănătății pentru anul 2024 a fost aprobat de Guvern, cu o creștere de 27% față de anul precedent, ajungând la 18,8 miliarde de lei. Această creștere este necesară, având în vedere nevoile crescânde ale populației, dar există și unele vulnerabilități, a explicat Ioana Stăncel, expert în politici de sănătate publică.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

O vulnerabilitate este reprezentată de faptul că bugetul se bazează pe colectarea taxelor și contribuțiilor sociale, care pot fi subestimate sau întârziate. O altă vulnerabilitate este reprezentată de faptul că banii colectați de Ministerul Finanțelor pot fi alocați târziu sau incomplet către casele de asigurări de sănătate.

Ioana Stăncel a mai declarat că programele naționale de sănătate vor fi finanţate prin legea bugetului public, dar că există riscul unor sincope în alocarea fondurilor de la Ministerul de Finanțe către casele de asigurări.

Expertul în politici publice de sănătate a subliniat că este important ca resursele să ajungă la beneficiari la timp și că acestea să fie folosite pentru priorități.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea