Rămâi conectat

Actualitate

Bugetul de stat și Bugetul asigurărilor sociale pe 2014 au fost a fost adoptate de Parlament

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parlamentul a adoptat, în ședința de miercuri, Bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul 2014, în prezenţa premierului Victor Ponta şi a miniştrilor. Bugetul de stat a fost adoptat cu 346 voturi „pentru”, 49 de voturi „împotrivă” şi 7 abţineri, iar bugetul asigurărilor sociale de stat a întrunit 347 voturi „pentru”, 49 de voturi „împotrivă” şi 7 abţineri, după cum anunța antena3.ro

Deputaţii şi senatorii s-au grăbit şi au reuşit să voteze toate articolele în doar zece ore.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că va respinge bugetul, din cauză că guvernul Ponta vrea mărirea accizei cu 7 eurocenţi.

Premierul Victor Ponta vrea ca până de sărbători bugetul să fie adoptat, în ciuda sabotajelor făcute de preşedinte. La începutul şedinţei de guvern, şeful Executivului le-a mulţumit tuturor celor care au susţinut proiectul de buget pentru anul 2014 şi le-a transmis românilor că a făcut eforturi pentru ca bugetul să fie unul bun.

Vă urez un sfârşit de an fericit, dar din păcate cred că ne vom mai întâlni încă o dată, nu este voinţa mea, dar există un om în România care e mai separat decât ceilalţi 20 milioane şi are dreptul de a opri promulgarea bugetului„, le-a spus Ponta parlamentarilor.

El a arătat că, prin adoptarea bugetelor, Parlamentul îşi îndeplineşte obligaţiile pe care şi le-a asumat în faţa alegătorilor. Premierul a mai spus că bugetul a fost adoptat mai rapid pentru că este un buget care nu prevede tăieri: „Vreau să vă rog – o să ne mai vedem încă o dată în această formulă – ca, împreună cu Guvernul, cu cei interesaţi de binele acestei ţări, să încercăm ca fiecare român, pensionar, agricultor, profesor, ca începând cu 1 ianuarie să beneficieze de munca fiecăruia„.

El a mulţumit tuturor parlamentarilor pentru adoptarea bugetului, şi celor de la putere, dar şi „celor care, plecând din sală, în felul acesta au susţinut bugetul pentru că nu au votat împotrivă„.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea