Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Bubuie prețul la mâncarea pentru animalele de companie: Guvernul urmărește creșterea TVA-ului la 19%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bubuie prețul la mâncarea pentru animalele de companie: Guvernul urmărește creșterea TVA-ului la 19%

Până la finalul lui 2023, Guvernul trebuie să se încadreze într-un deficit bugetar de sub 6% din PIB, conform unor noi înțelegeri cu cei de la Comisia Europeană. Inițial, ținta de deficit era de 4,4%, dar aceasta nu poate fi atinsă, iar surse guvernamentale ne-au precizat că se negociază pentru 6%.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pe primele 5 luni ale anului, deficitul a fost de 2,3% din PIB, ceea ce a aprins alarmele la nivelul Guvernului. Din acest motiv se pregătește un plan uriaș, care va presupune o reașezare a fiscalizării, dar și creșteri de impozite și taxe.

Printre noile măsuri fiscale pe care le va introduce Guvernul se numără și creșterea TVA de la 9% la 19% pentru anumite produse care erau exceptate până acum.

Printre aceste produse se numără și mâncarea pentru animalele de companie. Până în prezent, aceste produse aveau un TVA de 9%, dar Guvernul urmărește creșterea TVA la 19%. Această măsură va duce la o creștere a prețurilor, ceea ce va afecta foarte mulți români care dețin animale de companie.

Se introduce un impozit special

O altă măsură discutată în Guvern este introducerea unui nou impozit pentru clădirile rezidențiale care depășesc valoarea de 500.000 de euro. Un dezvoltator imobiliar ar urma să plătească minim 5000 de euro anual.

Guvernul ia în calcul creșterea salariului minim în două etape:

1. De la 3000 la 3300 de lei.

2. De la 3300 la 3750 de lei.

De asemenea va crește salariul minim în construcții de la 4000 de lei la 4500 de lei.

În sectorul construcțiilor, Guvernul va da cu o mână și va lua cu alta. Crește salariul minim, dar în schimb aceștia vor începe să plătească CASS.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători

Bogdan Ilea

Publicat

în

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători Mai multe bănci din România au un program special de interacțiune cu clienții în perioada sărbătorilor pascale.  CEC Bank CEC Bank a luat toate măsurile pentru ca, în zilele care sunt declarate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea