Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Branşarea la curent în 2023: Cât costă și cum se face racordarea la reţeaua electrică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Branşarea la curent în 2023: Cât costă și cum se face racordarea la reţeaua electrică

Persoanele care îşi ridică o casă nouă sau care se pregătesc să se mute într-un apartament nefinalizat ajung în situaţia de a-şi face calcule în legătură cu racordarea la reţeaua electrică şi se întreabă cât costă branşarea la curent.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cifrele arată că din ce în ce mai mulţi români caută să se mute în casă nouă, inclusiv că vorbim despre o casă proaspăt ridicată sau un apartament nou. Din păcate, însă, mulţi se văd în situaţia de a nu avea toate condiţiile dorite încă din start şi ajung să fie obligaţi să alerge inclusiv pentru racordarea la reţeaua electrică.

Iar branşarea la curent reprezintă o cheltuială în plus, cheltuială destul de greu de digerat, mai ales în condiţiile în care se poate ajunge la cifre cu adevărat uriaşe.

Cât costă branşarea la reţeaua de curent electric în 2023

Conform specialiştilor, costul pentru a te branşa la reţeaua de curent electric diferă în funcţie de mai mulţi factori. Cei mai importanţi factori sunt tipul de branşament şi distanţa de la reţeaua distribuitorului la contorul electric.

Concret, vorbim de costuri ce pornesc de la cel puţin 1.000 de euro în sus şi pot ajunge chiar la câteva mii de euro, mai ales dacă zona în care se doreşte branşarea este una mai izolată.

Ce trebuie să faci pentru racordarea la reţeaua electrică

De cele mai multe ori, racordarea la reţeaua electrică se face prin întocmirea unei solicitări adresate distribuitorului. Solicitarea respectivă ar urma să fie însoţită de mai multe documente.

Ne gândim aici în primul rând la actul de identitate al solicitantului şi la actul de proprietate sau alt document care să arate dreptul de folosinţă asupra spaţiului respectiv, dar mai sunt necesare şi alte documente precum o declaraţie pe propria răspundere că în spaţiul respectiv se desfăşoară doar activităţi casnice.

Sursa: observatornews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea