Branşarea la curent în 2023: Cât costă și cum se face racordarea la reţeaua electrică
Branşarea la curent în 2023: Cât costă și cum se face racordarea la reţeaua electrică
Persoanele care îşi ridică o casă nouă sau care se pregătesc să se mute într-un apartament nefinalizat ajung în situaţia de a-şi face calcule în legătură cu racordarea la reţeaua electrică şi se întreabă cât costă branşarea la curent.
Cifrele arată că din ce în ce mai mulţi români caută să se mute în casă nouă, inclusiv că vorbim despre o casă proaspăt ridicată sau un apartament nou. Din păcate, însă, mulţi se văd în situaţia de a nu avea toate condiţiile dorite încă din start şi ajung să fie obligaţi să alerge inclusiv pentru racordarea la reţeaua electrică.
Iar branşarea la curent reprezintă o cheltuială în plus, cheltuială destul de greu de digerat, mai ales în condiţiile în care se poate ajunge la cifre cu adevărat uriaşe.
Cât costă branşarea la reţeaua de curent electric în 2023
Conform specialiştilor, costul pentru a te branşa la reţeaua de curent electric diferă în funcţie de mai mulţi factori. Cei mai importanţi factori sunt tipul de branşament şi distanţa de la reţeaua distribuitorului la contorul electric.
Concret, vorbim de costuri ce pornesc de la cel puţin 1.000 de euro în sus şi pot ajunge chiar la câteva mii de euro, mai ales dacă zona în care se doreşte branşarea este una mai izolată.
Ce trebuie să faci pentru racordarea la reţeaua electrică
De cele mai multe ori, racordarea la reţeaua electrică se face prin întocmirea unei solicitări adresate distribuitorului. Solicitarea respectivă ar urma să fie însoţită de mai multe documente.
Ne gândim aici în primul rând la actul de identitate al solicitantului şi la actul de proprietate sau alt document care să arate dreptul de folosinţă asupra spaţiului respectiv, dar mai sunt necesare şi alte documente precum o declaraţie pe propria răspundere că în spaţiul respectiv se desfăşoară doar activităţi casnice.
Sursa: observatornews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat
Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat Salariaţii din administraţia publică reclamă „campania agresivă şi lipsită de fundament care promovează ideea că sectorul bugetar din România este supradimensionat” şi cer „creşterea numărului de angajaţi, pentru reducerea sarcinilor” Citește și: Taxe, salarii și pensii din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan