Rămâi conectat

Actualitate

Branko Gajic – noul antrenor al Volei Alba Blaj! *Marius Macarie înlocuit după eliminarea din play-off

Publicat

în

Sârbul Branko Gajic (34 de ani) este de astăzi noul antrenor principal al echipei Volei Alba Blaj, el înlocuindu-l pe Marius Macarie. Această mutare s-a oficializat în cursul zilei de astăzi, urmând a fi stabilite toate detaliile, după o întâlnire între primarul Gheorghe Rotar şi tehnicianul ce a activat la CSM Sibiu, cu care a evitat retrogradarea din Divizia A 1. „Vreau să facem performanţă. Mai rămân de stabilit anumite detalii, dar în linii mari ne-am înţeles pentru perioada de play-aut dar şi sezonul viitor. Echipa nu traversează o formă bună şi ne va fi foarte greu în meciurile următoare. Cu toate acestea am încredere în jucătoare„, a declarat Gajic, care a şi vizionat partida din play-off, cu CSM Bucureşti, de la Blaj. „Ne-am despărţit pe cale amiabilă de Marius Macarie, în cele mai bune condiţii. Aveam nevoie de un şoc la echipă, iar obiectivul rămâne să prindem locul 5. Anumite probleme nu au funcţionat la echipă şi am considerat că este mai bine aşa. Gajic este un antrenor tânăr, ne-am şi consultat cu Macarie pe tema sucesorului. Aproape doi ani de zile la Sibiu a muncit în condiţii grele, financiar vorbind, dar a avut rezultate„, a declarat Sergiu Ştefănescu. „Decizia este de comun acord, iar iniţiativa de a ne despărţi a fost a mea, fără supărare sau tensiuni. În anumite momente într-o echipă e benefică o schimbare, Aşa ne-am înţeles împreună că e bine să se schimbe ceve. Regret sau nu regret, fac acest lucru spre binele echipei şi pentru a-şi îndeplini obiectivul. E o muncă de 8-9 luni de zile, normal că pe undeva îţi pare rău”, a apreciat Marius Macarie, care nu va mai activa la Volei Alba Blaj, secundul lui Gajic fiind Liliana Bogendorfer.

*CV-ul spectaculos la naţionala Serbiei!

Gajic a antrenat (principal şi secund) în perioada 1999-2002 echipa naţională de junioare a Serbiei, cu rezultate excelente: 2002 – argint la Europene; la campionatele balcanice – bronz 2004, argint în 2005 şi aur în 2006, o nouă medalie de argint la Campionatele Europene din Cehia (2007), locul 4 la Cupa Mondială din Mexic etc. În 2008, a fost aproape cu Unic Piatra Neamţ de calificarea în semifinalele Challenge Cup.
Obiectivul noului antrenor este clasarea pe locul al 5-lea, Volei Alba Blaj având primul meci sub comanda tehnicianului sârb sâmbăta viitoare, în Sala „Timotei Cipariu”, cu CSM Lugoj.

Elit - Gustul Desăvârșit

Gajici le-a mai avut sub comandă pe Laura Mastahac, Alice Kapelovies, dar şi pe conaţionala sa Bojana Stojkovic, la lotul reprezentativei Serbiei.

În ceea ce îl priveşte pe Branko Gajic, acesta a mai antrenat în România, UNIC-ul şi pe Medicina Târgu Mureş. Cu toate că în timpul sezonului, oficialii blăjeni au dat asigurări că nu-l vor înlocui pe Marius Macarie, până la urmă s-a purces la modificarea pe banca tehnică. Astfel, eşecul din duelul cu CSM Bucureşti i-a fost fatal lui Marius Macarie, care, pe undeva surprinzător, a fost sacrificat. Gajic este al doilea antrenor sârb care activează în Alba, după Miroslav Popov care activează la CSU Alba Iulia, baschet feminin.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Ministrul Educației: Cei care vor intra în clasa a V-a şi a IX-a vor intra pe un altfel de sistem – un cu totul altfel de Bacalaureat

Publicat

în

Ministrul Educației: Cei care vor intra în clasa a V-a şi a IX-a vor intra pe un altfel de sistem – un cu totul altfel de Bacalaureat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că cei care vor intra în clasele a IX-a şi a V-a în anul şcolar următor vor intra pe un altfel de sistem, care este rezultatul consultărilor în programul „România Educată”, iar rezultatele se vor vedea abia în 2027, după primul ciclu de patru ani.

Sorin Cîmpeanu a vorbit, sâmbătă, într-o emisiune la Digi24, despre schimbările din sistemul de educaţie, el făcând referire la programul „România Educată”, relatează News.ro.

„Cei care vor intra în clasa a IX-a vor intra pe un altfel de sistem, care este rezultatul consultărilor în Programul România Educată. De asemenea, cei care vor intra în clasa a V-a , vor intra pe un altfel de sistem. Dacă intră în anul 2023 pe un altfel de sistem, înseamnă că primele lucruri cu adevărat finalizate vor fi în anul 2027, după un ciclu de 4 ani. Respectiv un cu totul altfel de bacalaureat, o generalizare a standardizării evaluării, o generalizare a proceselor de digitalizare în educaţie, o formare a cadrelor didactice din perspectiva pedagogiei digitale, un procent mult ameliorat din perspectiva evaluării şcolare. Acestea trebuie privite în raport şi cu termenul de 2026, înainte de 2027 când se finalizează toate proiectele educaţionale din PNRR aflate sub tutela României Educată”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Întrebat care este scopul, Cîmpeanu a explicat că este vorba de calitate şi performanţă în educaţie.

„Proiectul are două obiective majore. Unul este calitatea şi performanţa în educaţie, cel de-al doilea este echitatea în educaţie. Accesul tuturor la educaţia de calitate. Aceste două lucruri, cu siguranţă, vor putea să amelioreze semnificativ nivelul de analfabetism funcţional (…) Am insistat să nu pierdem acest an, să nu aşteptăm anul 2024 termenul până la care Ministerul Educaţiei s-a angajat ca din PNRR, componenta de digitalizare, care are 1,13 miliarde euro finanţare, să aibă propria platformă de testare standardizată. Acum, în România, există o platformă de testare standardizată. De ce să nu o folosim acum la nivel pilot aşa încât să începem generalizarea acestei evaluări standardizate atunci când vom avea propria platformă la Ministerul Educaţiei. Altfel, în 2024 ar trebui atunci să trecem la testarea evaluării standardizate”, a declarat Cîmpeanu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Școlile din România schimbă tablele clasice. Se renunță la cretă și burete

Publicat

în

Școlile din România schimbă tablele clasice. Se renunță la cretă și burete

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se doreşte schimbarea tablelor şcolare clasice, cu cretă, cu table interactive, în toate cele peste 80.000 de săli de clasă din România. Cu ajutorul acestor table, elevii vor putea, în timp real, să preia informaţiile pe laptop, tabletă sau telefonul mobil.

Sorin Cîmpeanu a declarat, sâmbătă, la Digi24 că rolul profesorului s-a schimbat şi că acesta trebuie să aibă rolul de indrumător al elevului, informează News.ro.

”Ne propunem înlocuirea tablei clasice cu cretă şi butere de către table interactive, în toate cele peste 80.000 de săli de clasă din România. De ce profesorul va trebui şi va înţelege că rolul s-a schimbat, că trebuie să aibă o componentă mai puternică de facilitator de învăţare, de îndrumare a elevilor între acele surse de informare care sunt atât de multe şi atât de la îndemână, dar nu sunt toate bune. Rolul profesorului este acela de a-i îndruma pe elevi”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ministrul Educaţiei a explicat care sunt beneficiile unei table interactive.

”Având o tablă interactivă, chiar şi profesorii care nu au competenţe digitale atât de dezvoltate vor putea să scrie cu markerul pe tablă exact aşa cum scriau cu creta pe tablă. Elevii vor avea avantajul, dincolo de dispariţia buterelui, pentru că e clar că se pot şterge mai uşor şi într-o manieră protectoare pentru mediu, ele vor putea să fie preluate pe orice dispozitiv al elevilor. Cum spuneam, laptop, tabletă, chiar şi pe telefon, ceea ce se predă. Vor putea avea acces chiar şi în acele situaţii speciale când nu vor putea să vină la şcoală, îşi vor putea descărca în timp real, lecţia. Acesta este avantajul unei simple table interactive”, a declarat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a precizat că profesorii vor avea la îndemână şi motoare de căutare pentru a le exemplifica elevilor cu imagini video, mai uşor de reţinut.

”Mai apoi, sunt convins că fiecare profesor, având la îndemână acel motor de căutare, atunci când va avea nevoie, va dori să explice la fizică, la chimie, biologie, o singură căutare îl vor duce către experimente disponibile în format video care vor fi mai atrăgătoare pentru elevi, pe de altă parte mult mai eficiente din perspectiva competenţelor pe care elevul trebuie să şi le însuţească în urma acelor lecţii. Asta însemană o transformare a abordării profesorilor”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul a subliniat şi nevoia de o salarizare motivantă a profesorilor.

”Pentru că e o utopie să îţi doreşti o educaţie de calitate fără profesori, după cum este la fel de utopic să îţi doreşti profesori buni, absolvenţi ai universităţilor, dintre cei mai buni, care să îmbrăţişeze cariera didactică, fără o salarizare motivantă. E nevoie de resurse financiare. Sigur, le cerem mai mult profesorilor, dar trebuie să le si oferim. Va trebui să fie, în opinia mea, 25 la sută din salariul maxim din grila bugetară, alţii spun salariul mediu pe economie (…) Evaluarea cadrelor didactice se schimbă, titularizarea nu cred că este un lucru pe care trebuie să îl schimbăm”, a declarat Sorin Cîmpeanu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

CRIMĂ în județul vecin: Un tânăr a ucis în bătaie un cioban și a fugit

Publicat

în

CRIMĂ în județul vecin: Un tânăr a ucis în bătaie un cioban și a fugit

Un tânăr de 26 de ani a fost prins sâmbătă în județul Sibiu, fiind bănuit că a ucis un cioban în vârstă de 65 de ani.

Un bărbat a sesizat sâmbătă Poliția Sibiu că, în extravilanul localității Buzd, comuna Brateiu, la o stână pe care o administrează, l-a găsit decedat pe un angajat, un bărbat în vârstă de 65 de ani, domiciliat în localitatea Șaroș pe Târnave, informează Mediafax.

Echipajul SMURD Sibiu care a intervenit în urma sesizării a constatat decesul bărbatului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Criminaliștii au stabilit că decesul ar fi survenit ca urmare a comiterii unei fapte cu violență.

Astfel, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, iar după primele investigații a fost identificat și prins un bărbat în vârstă de 26 de ani, din localitatea Blăjel, bănuit că ar fi comis fapta, potrivit IPJ Sibiu.

Trupul bărbatului decedat a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Sibiu în vederea efectuării autopsiei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare