Rămâi conectat

Actualitate

Branko Gajic – noul antrenor al Volei Alba Blaj! *Marius Macarie înlocuit după eliminarea din play-off

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sârbul Branko Gajic (34 de ani) este de astăzi noul antrenor principal al echipei Volei Alba Blaj, el înlocuindu-l pe Marius Macarie. Această mutare s-a oficializat în cursul zilei de astăzi, urmând a fi stabilite toate detaliile, după o întâlnire între primarul Gheorghe Rotar şi tehnicianul ce a activat la CSM Sibiu, cu care a evitat retrogradarea din Divizia A 1. „Vreau să facem performanţă. Mai rămân de stabilit anumite detalii, dar în linii mari ne-am înţeles pentru perioada de play-aut dar şi sezonul viitor. Echipa nu traversează o formă bună şi ne va fi foarte greu în meciurile următoare. Cu toate acestea am încredere în jucătoare„, a declarat Gajic, care a şi vizionat partida din play-off, cu CSM Bucureşti, de la Blaj. „Ne-am despărţit pe cale amiabilă de Marius Macarie, în cele mai bune condiţii. Aveam nevoie de un şoc la echipă, iar obiectivul rămâne să prindem locul 5. Anumite probleme nu au funcţionat la echipă şi am considerat că este mai bine aşa. Gajic este un antrenor tânăr, ne-am şi consultat cu Macarie pe tema sucesorului. Aproape doi ani de zile la Sibiu a muncit în condiţii grele, financiar vorbind, dar a avut rezultate„, a declarat Sergiu Ştefănescu. „Decizia este de comun acord, iar iniţiativa de a ne despărţi a fost a mea, fără supărare sau tensiuni. În anumite momente într-o echipă e benefică o schimbare, Aşa ne-am înţeles împreună că e bine să se schimbe ceve. Regret sau nu regret, fac acest lucru spre binele echipei şi pentru a-şi îndeplini obiectivul. E o muncă de 8-9 luni de zile, normal că pe undeva îţi pare rău”, a apreciat Marius Macarie, care nu va mai activa la Volei Alba Blaj, secundul lui Gajic fiind Liliana Bogendorfer.

*CV-ul spectaculos la naţionala Serbiei!

Gajic a antrenat (principal şi secund) în perioada 1999-2002 echipa naţională de junioare a Serbiei, cu rezultate excelente: 2002 – argint la Europene; la campionatele balcanice – bronz 2004, argint în 2005 şi aur în 2006, o nouă medalie de argint la Campionatele Europene din Cehia (2007), locul 4 la Cupa Mondială din Mexic etc. În 2008, a fost aproape cu Unic Piatra Neamţ de calificarea în semifinalele Challenge Cup.
Obiectivul noului antrenor este clasarea pe locul al 5-lea, Volei Alba Blaj având primul meci sub comanda tehnicianului sârb sâmbăta viitoare, în Sala „Timotei Cipariu”, cu CSM Lugoj.

Gajici le-a mai avut sub comandă pe Laura Mastahac, Alice Kapelovies, dar şi pe conaţionala sa Bojana Stojkovic, la lotul reprezentativei Serbiei.

În ceea ce îl priveşte pe Branko Gajic, acesta a mai antrenat în România, UNIC-ul şi pe Medicina Târgu Mureş. Cu toate că în timpul sezonului, oficialii blăjeni au dat asigurări că nu-l vor înlocui pe Marius Macarie, până la urmă s-a purces la modificarea pe banca tehnică. Astfel, eşecul din duelul cu CSM Bucureşti i-a fost fatal lui Marius Macarie, care, pe undeva surprinzător, a fost sacrificat. Gajic este al doilea antrenor sârb care activează în Alba, după Miroslav Popov care activează la CSU Alba Iulia, baschet feminin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O parte dintre pensionari ar putea să returneze ajutorul social primit: Anunțul Casei de Pensii

Bogdan Ilea

Publicat

în

O parte dintre pensionari ar putea să returneze ajutorul social primit: Anunțul Casei de Pensii Anunț îngrijorător, transmis de Casa de Pensii, pentru anumiți pensionari. Aceștia ar putea să fie puși să înapoieze ajutorul social primit, în cazul în care nu respectă anumite obligații. Citește și: Legea pensiilor 2024: Perioadele care nu se iau în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea