Bonuri de masă 2023: Ce trebuie să știe angajații care primesc aceste vouchere la locul de muncă
Bonuri de masă 2023: Ce trebuie să știe angajații care primesc aceste vouchere la locul de muncă
Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii au decis menținerea valorii maxime a tichetelor de masă la 30 de lei, cel puțin până în septembrie 2023.
Ordinul nr. 1.263/654/2023 al celor două ministere a fost publicat vineri în Monitorul Oficial și se referă la semestrul I al anului 2023, perioada aprilie – septembrie.
Citește și: Vouchere pentru alimente 2023: Când vor fi încărcate cardurile cu 250 de lei, în aprilie
Astfel, pentru prima jumătate a anului viitor, angajatorii nu vor putea acorda tichete de masă cu o valoare mai mare de 30 de lei. Această decizie vine în continuarea majorării valorii maximale a tichetelor de masă de la 20,17 lei la 30 de lei, în iulie 2022.
Citește și: Tichete cadou de Paște 2023: Cine sunt beneficiarii și ce valoare vor avea voucherele
Începând cu octombrie 2023, va fi posibilă o nouă majorare a valorii tichetelor de masă, după ce se vor stabili noile valori pentru semestrul II. De menționat, însă, că angajatorii pot oferi tichete de masă cu valori mai mici decât valoarea maximă prevăzută prin ordinul de ministru.
Tichetele de masă sunt unul dintre avantajele salariale acordate angajaților, cu scopul de a-i ajuta să își acopere cheltuielile cu masa. Acestea pot fi utilizate doar în anumite condiții și în anumite locații, fiind emise sub forma de bilete de valoare.
Citește și: Tichete cadou de Paște 2023: Cine sunt beneficiarii și ce valoare vor avea voucherele
Tichetele de masă sunt un beneficiu salarial apreciat de angajați, deoarece le oferă posibilitatea de a economisi bani la cheltuielile pentru masă. Acestea se acordă sub formă de bilete de valoare, care pot fi utilizate în anumite condiții și în anumite locații, și sunt considerate venituri neimpozabile.
Citește și: Tichete de masă 2023: Care este suma maximă pe care o pot primi românii?
De asemenea, pentru angajații care au un salariu mai mic, tichetele de masă pot reprezenta și o sursă importantă de venit suplimentar, care le poate ajuta să își îmbunătățească standardul de viață.
Sursa: realitatea.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Un bărbat din Alba, o viață închinată făuriri primului muzeu privat din România. Povestea moțului care a pus temeliile ”comorii din Apuseni”, în 1979
FOTO | Un bărbat din Alba, o viață închinată făuriri primului muzeu privat din România. Povestea moțului care a pus temeliile ”comorii din Apuseni”, în 1979 Emilian Achim din Almașu Mare a pus de curând în cununa experienței sale de viață cea de-a 84-a poveste. Moțul harnic este deţinătorul primului muzeu privat din România, ale […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport5 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Sport3 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate3 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată