Actualitate
Tichete cadou de Paște 2023: Cine sunt beneficiarii și ce valoare vor avea voucherele
Tichete cadou de Paște 2023: Cine sunt beneficiarii și ce valoare vor avea voucherele
Veste bună pentru angajați! Angajatorii pot oferi tichete cadou de sărbători cu valoare de 300 de lei, fără a plăti vreo taxă către ANAF, iar dacă această sumă este mai mare vor trebui să plătească impozit pe sumele oferite.
Citește și: FELICITĂRI de Paște fericit. MESAJE, URĂRI și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Paști
Cei 300 de lei pot fi oferiţi salariatelor sub mai multe forme: fie sub formă de tichet cadou, fie sub formă de cadou în bani sau bunuri.
Dacă se acordă cadouri și în bani/tichete, și în natură, în vederea încadrării în limita neimpozabila de 300 lei/persoană, acestea se vor cumula contabilul.manager.ro
Tichetele acordate de Paşte 2023 sunt venituri neimpozabile și nu intră în baza de calcul a contribuțiilor sociale în limita sumei de 300 de lei dacă este îndeplinită condiția de a fi prevăzute în contractul de muncă (colectiv sau individual) sau în regulamentul intern.
În cazul în care se acordă salariatelor cadouri în bunuri, taxa pe valoarea adăugată din facturile de achiziție nu este deductibilă, nefiind efectuată în folosul unor operațiuni care dau drept de deducere conform art. 297 din Codul fiscal. La achiziție această se include în costul cadourilor.
Actualitate
RESTRICȚII de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări în zona Alba Iulia Nord
RESTRICȚII de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări în zona Alba Iulia Nord
Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că vineri, 31 martie, se efectuează lucrări de reparații la rosturile de dilatație pe Autostrada A10 Sebeș – Turda.
De asemenea, pe autostrada A10 Sebeș-Turda, pe sensul de mers către Turda, la kilometrul 17+600 de metri, sunt restricționate benzile 1 și 2 pentru efectuarea unor lucrări de reparații la rosturile de dilatație.
Din acest motiv, vineri, până la ora 16.00, traficul se desfășoară doar pe banda de urgență.
Actualitate
Bacalaureat 2023 – sesiunea specială: Înscrierile sunt pe 11-12 mai, iar probele încep pe 15 mai. CALENDAR
Bacalaureat 2023 – sesiunea specială: Înscrierile sunt pe 11-12 mai, iar probele încep pe 15 mai. CALENDAR
Sesiunea specială a Bacalaureatului 2023, supranumită „bacalaureatul olimpicilor”, va avea loc în perioada 11-29 mai, conform calendarului aprobat prin ordin de ministru.
Actul normativ a fost adoptat pe 16 martie, semnat chiar de Ligia Deca, ministra Educației, și a fost publicat în Monitorul Oficial două săptămâni mai târziu, pe 30 martie, fără să existe un anunț din partea Ministerului Educației, pentru elevi, în aceste două săptămâni, pentru ca aceștia să știe în ce perioadă vor avea probele, dacă ordinul a fost semnat cu doar două luni înaintea examenelor. Reamintim că ministra Deca a declarat că „predictibilitatea” este o prioritate a mandatului său.
Citește și: BACALAUREAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME din anii trecuți la română matematică și disciplina la alegere pentru elevii de clasa a 12-a
În prima zi de mandat, Ligia Deca a anunțat: „Un obiectiv esențial al mandatului meu este tocmai asigurarea caracterului predictibil al măsurilor educaționale, astfel încât elevii, profesorii și părinții să știe din timp cum se desfășoară procesul de învățământ”.
Revenind la ordinul care aprobă calendarul sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat — 2023, acesta prevede că pot participa absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de bacalaureat — 2023 — sesiunea iunie—iulie și/sau pentru absolvenții de liceu care susțin examenul de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii.
Probele vor avea loc la centre de examen din județul Prahova, conform prevederilor actului normativ. „Comisia județeană de bacalaureat a Inspectoratului Școlar Județean Prahova stabilește componența comisiilor de bacalaureat de evaluare/echivalare/recunoaștere a nivelurilor de competență din cadrul probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, a comisiilor de bacalaureat din centrul de examen și din centrul zonal de evaluare”.
Cel mai recent, în 2019 a mai fost organizată această sesiune de Bac la Ploiești, în Prahova, la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, când au participat 147 de elevi și dintre ei 125 au promovat, conform Ministerului Educației.
Calendarul sesiunii speciale de Bacalaureat 2023
11—12 mai 2023 – Înscrierea candidaților la sesiunea specială de examen
15 mai 2023 – Limba și literatura maternă — proba E)b) — proba scrisă
16 mai 2023 – Proba obligatorie a profilului — proba E)c) — proba scrisă
17 mai 2023 – Proba la alegere a profilului și specializării — proba E)d) — proba scrisă
18 mai 2023 – Limba și literatura română — proba E)a) — proba scrisă
19 mai 2023 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
22—23 mai 2023 – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
24 mai 2023 – Evaluarea competențelor digitale — proba D
25 mai 2023 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
26 mai 2023 – Afișarea rezultatelor până la ora 12.00 Depunerea contestațiilor (între orele 12.00—14.00)
26—29 mai 2023 – Rezolvarea contestațiilor
29 mai 2023 – Afișarea rezultatelor finale
Actualitate
„Vânătoarea de vize de flotant”: Cât costă micile înțelegeri ale părinților pentru o adresă fictivă pentru înscrierea în clasa pregătitoare. Soluția Ministerului de Interne
A început marea vânătoare pentru vizele de flotant, după ce joi 30 martie 2023, au fost publicate listele circumscripțiilor și numărul de locuri și clasele pe unități de învățământ.
Şcolile au afişat joi numărul de clase şi străzile arondate lor, iar părinţii au umplut reţelele sociale cu anunţuri în care cer rezidenţă în zonă. Micile înţelegeri pentru adresa fictivă costă de la câteva sute de lei până la sute de euro. Nu este ilegal, doar imoral, spun directorii de şcoli. Copiii vor ajunge să înveţe în clase supraaglomerate şi după un orar obositor, în trei schimburi.
„Caut viză de flotant”. Grupurile de pe reţelele sociale s-au umplut cu astfel de anunţuri – părinţii copiilor care intră la toamnă în clasa pregătitoare caută cea mai bună şcoală. Pentru mulţi, acea şcolă este departe de cea la care sunt arondaţi. Ca să oprească fenomenul, ministerul de Interne vrea o nouă regulă – cel mult 10 persoane înscrise la o adresă. Proiectul de lege a fost trimis la Parlament.
Între timp, directorii şcolilor nu au de ales. Legislaţia îi obligă să înscrie toţi copiii ai căror părinţi fac dovada că locuiesc în zona arondată, cu domiciliu stabil sau viză de flotant. Părinţii cred că autorităţile sunt de vină.
Autorităţile atrag atenţia părinţilor şi asupra locurilor limitate la o clasă. Cererile de înscriere în clasa pregătitoare se depun între 3 şi 18 mai, iar listele finale vor fi afişate pe 31 mai. Aproape 170.000 de locuri sunt disponibile în şcolile din toată ţara.
Sursa: observatornews.ro
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
Mesaje de Florii 2023. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 10 ore
PĂCĂLELI „de ţinut minte” de 1 APRILIE 2023. Eşti pus pe şotii? Vezi cele mai tari FARSE pe care le poţi face cunoscuţilor
-
Opinii - Comentariiacum 11 ore
MESAJE de 1 Aprilie – Ziua Păcălelilor. Ce SMS-uri şi farse le poţi transmite prietenilor
-
Opinii - Comentariiacum 10 ore
Păcăleli și farse de 1 APRILIE – Ziua Păcălelilor 2022: Idei de farse pe care prietenii le vor ține minte mult și bine
-
Opinii - Comentariiacum 11 ore
MESAJE şi SMS-URI haioase de 1 APRILIE. Păcăleli, glume şi cele mai tari farse pe care le poţi face prietenilor
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
Mesaje de Florii 2023. FELICITĂRI și URĂRI în Duminica Floriilor pentru apropiați, rude și cunoștințe