Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Bogdan Hosu – liderul Confederației Naționale Sindicale ,,Cartel Alfa”: ,,Legea salarizării este o lege proastă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

,,Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice este una proastă și trebuie lucrat mai mult pentru a face o lege adecvată”, a declarat Bogdan Hossu, președintele Sindicatului „Cartel Alfa”, la Congresul amintitei confederații naționale desfășurat la finele lunii noiembrie.

cartel-alfaDupă cum ne-a relatat Ioan Neagu – președintelui sindicatului ,,Apărarea” de la Fabrica de Arme Cugir(prezent la forumul sindical desfășurat la Olănești), Hosu a explicat că baza 1 este prevăzută la 1.625 lei, deci datorită creșterii salariului minim la 2.000 lei, primele 41 de clase sunt comprimate; de aici și încercarea prin studiu a acestui guvern de a îngheța salariul minim garantat în plată pe economie. ,,În practică, se va continua apariția aplicării neunitare, deoarece Ministerul Muncii nu își asumă aplicarea printr-o metodologie unitară, aceasta fiind lăsată la nivel de ministere, deci a interpretării unor persoane de la departamentele de resurse umane”, afirmă Bogdan Hossu, comentând proiectul de lege de salarizare unică bugetară. Acesta a declaratr că proiectul de lege generează ambiguitate pentru că se dau creșteri procentuale, care vor genera „interpretări personale”, în loc să se dea câte o grilă clară pentru fiecare an de aplicare.

„Se dau 116 clase (valorile lor nu sunt respectate totdeauna, vezi cazul președintelui României prevăzut cu 22.000 lei, nu 21.450 lei cât este în anexă), dar care au pasul foarte diferențiat, astfel: pas 1% pentru intervalele 1.625-1.678 lei și între 1.742-1.800 lei, pas de circa 0,2% în intervalele 1.678-1.742 și între 1.800-1.872 lei, apoi pasul variază în medie în jur de 2,8%, mai puțin când se saltă la înalții demnitari, salt de 14% și 10%”, sublinia Bogdan Hossu.

Președintele CNS „Cartel Alfa” precizează, totodată, că se scade valoarea sporurilor pe persoană la 25%, plus sporurile de performanță.

„Sporurile de performanță sunt lăsate să fie stabilite de către ordonatorul principal, deci se introduce un mecanism „mafiot” de performanță; criteriile de performanță specifice nu sunt definite sau clarificate, fiind lăsate, împreună cu procedura de stabilire, la latitudinea angajatorului (câți au calitatea, pregătirea de a face acest lucru?). Se introduce un spor de până la 30% pentru posturi greu ocupabile pentru 12 luni, posturi care nu se definesc și nu se spune ce se întâmplă după 12 luni”, a precizat liderul ,,Cartel Alfa. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea