Rămâi conectat

Curier Județean

Blajul se pregăteşte de sărbători. În Ajun de Moş Nicolae, oraşul se va lumina feeric

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă sunt în toi în municipiul Blaj.  Instalarea iluminatului festiv a început încă de acum două săptămâni, cu o zonă care este amenajată în premieră, Piaţa 1848.  În centrul istoric au fost ornate streşinile caselor, instituţiilor publice, Catedrala Mitropolitană „Sfânta Treime”, Primăria Municipiului Blaj şi copacii din zona de parc.

Aici, iluminatul festiv a fost pus în funcţiune pentru o zi, în 24 noiembrie, când Catedrala Greco-Catolică a găzduit tradiţionalul eveniment dedicat Zilei Naţionale a României  „Blajul salută Marea Unire”.

O altă noutate o reprezintă decoraţiunile care vor fi amplasate pe artera principală a oraşului. Vechile instalaţii de iluminat, care au fost folosite timp de 4 ani, vor fi înlocuite cu noi ornamente de tip 3D, iar majoritatea figurinelor vor fi amplasate în Parcul Avram Iancu, unde se va crea un pol de joacă pentru cei mai mici locuitori ai oraşului.

La nivelul întregului oraş iluminatul festiv va fi pornit în seara zilei de 5 decembrie 2013. Instalaţiile de iluminat vor funcţiona până  în data de 11 ianuarie 2014.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea