Rămâi conectat

Curier Județean

Blăjenii vă invită în această săptămână la „Sărbătoarea Libertăţii”

Publicat

în

    An de an, în prima jumătate a lunii mai Blajul marchează cel mai important moment din istoria sa, Marea Adunare Naţională de pe Câmpia Libertăţii din 3/15 mai 1848.
Manifestările au debutat săptămâna aceasta cu cea de a VII-a ediţie a „Săptămânii Colegiului Naţional «I.M. Clain»” şi vor continua în week-end cu competiţii sportive. De departe cel mai important eveniment sportiv va avea loc în perioada 11-13 mai, când CSV Alba-Blaj  joacă în turneul de baraj „Final Four”, pentru accederea în prima ligă voleibalistică a ţării. Sâmbătă dimineaţă, pe bulevardul central al oraşului are loc „Crosul Libertăţii”, competiţie sportivă organizată în parteneriat de Atletic Club „Mica Romă” şi Consiliul Judeţean Alba.
Ziua de vineri, 11 mai, este dedicată în exclusivitate blăjenilor iubitori de muzică bună, de la ora 17.00 Centrul Cultural „Iacob Mureşianu” găzduind concertul extraordinar al sopranelor Daniela Vlădescu, Bianca Brad şi Amelia Antoniu. În dimineaţa aceleiaşi zile, de la ora 10.00, pe Câmpia Libertăţii se va desfăşura momentul solemn de depunere a coroanelor de flori la Monumentul „Gloria”.
Sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, la sediul Muzeul de Istorie „Augustin Bunea”, blăjenii sunt invitaţi la vernisajul expoziţiei „Armonia discretă a culorii”, semnată de pictorul Emil Comşa, şi la 3 lansări de carte. Cel mai spectaculos moment al manifestărilor se va desfăşura sâmbătă seara, de la ora 21.00, când pe arterele centrale ale municipiului va avea loc tradiţionala parada cu torţe şi călăreţi, eveniment la care se preconizează că vor participa peste 5000 de blăjeni. În 13 mai, Câmpia Libertăţii va găzdui, cu începere de la ora 13.00, ediţia zonală a Festivalului „Cultură pentru cultură”, iar seara va continua cu un spectacol pentru tineret, organizatorii pregătind concerte cu Ellie White, DJ Rynno & Silvia, Blackstar şi Iris. Concertul se va încheia cu un specataculos foc de artificii şi în premieră la Blaj un spectacol de lasere.
„Veniţi pe Câmpia Libertăţii de la Blaj! Asta spune un faimos cântec popular, ăsta e şi mesajul pe care împreună cu echipa mea îl transmit locuitorilor de pe Valea Târnavelor şi nu numai. Veniţi să vedeţi un oraş cochet pe care l-am pregătit în straie de sărbătoare pentru evocarea acestui important eveniment din istoria urbei noastre!”, a declarat primarul Gheorghe Rotar. (R.G.)

Publicitate

Curier Județean

Tânăr de 20 de ani, din Mihalț, reținut pentru 24 de ore, de către polițiști: Beat și fără permis, a condus un autoturism

Publicat

în

Tânăr de 20 de ani, din Mihalț, reținut pentru 24 de ore, de către polițiști: Beat și fără permis, a condus un autoturism

Un tânăr de 20 de ani, din Mihalț, a fost reținut pentru 24 de ore, de către polițiști, după ce a fost depistat, la volanul unui autoturism, fără permis de conducere și cu o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data 17 octombrie 2021, polițiștii din Aiud au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față un tânăr, de 20 de ani, din comuna Mihalț, care este cercetat pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Electrica Furnizare Discount

Acesta a fost depistat la data de 17 octombrie 2021, în jurul orei 03.40, de către polițiștii rutieri din Aiud, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Cuza Vodă din Aiud, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezulta valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat din ALBA cercetat pentru conducere fără permis după ce polițiștii „l-au mirosit” în trafic

Publicat

în

Bărbat din ALBA cercetat pentru conducere fără permis după ce polițiștii „l-au mirosit” în trafic

La data de 17 octombrie 2021, în jurul orei 17.20, polițiștii Secției 7 de Poliție Rurală Sebeș au depistat un bărbat, 34 de ani, din comuna Câlnic, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67C, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Curier Județean

Tânăr din Alba, REȚINUT după o „tripletă” penală: A furat o mașină cu care s-a plimbat beat și fără permis

Publicat

în

Tânăr din Alba, REȚINUT după o „tripletă” penală: A furat o mașină cu care s-a plimbat beat și fără permis

La data 17 octombrie 2021, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr, de 30 de ani, din localitatea Căptălan, care este cercetat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, conducere fără permis și furt în scop de folosință.

Acesta a fost depistat la data de 16 octombrie 2021, de către polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Noșlac, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că, autoturismul pe care îl conducea aparține unui bărbat de 47 de ani, din comună, iar tânărul l-ar fi sustras din fața unui magazin alimentar, din comuna Noșlac, pentru a se deplasa în localitatea Căptălan.

Electrica Furnizare Discount

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare