Blăjenii vă invită în această săptămână la „Sărbătoarea Libertăţii”

    An de an, în prima jumătate a lunii mai Blajul marchează cel mai important moment din istoria sa, Marea Adunare Naţională de pe Câmpia Libertăţii din 3/15 mai 1848.
Manifestările au debutat săptămâna aceasta cu cea de a VII-a ediţie a „Săptămânii Colegiului Naţional «I.M. Clain»” şi vor continua în week-end cu competiţii sportive. De departe cel mai important eveniment sportiv va avea loc în perioada 11-13 mai, când CSV Alba-Blaj  joacă în turneul de baraj „Final Four”, pentru accederea în prima ligă voleibalistică a ţării. Sâmbătă dimineaţă, pe bulevardul central al oraşului are loc „Crosul Libertăţii”, competiţie sportivă organizată în parteneriat de Atletic Club „Mica Romă” şi Consiliul Judeţean Alba.
Ziua de vineri, 11 mai, este dedicată în exclusivitate blăjenilor iubitori de muzică bună, de la ora 17.00 Centrul Cultural „Iacob Mureşianu” găzduind concertul extraordinar al sopranelor Daniela Vlădescu, Bianca Brad şi Amelia Antoniu. În dimineaţa aceleiaşi zile, de la ora 10.00, pe Câmpia Libertăţii se va desfăşura momentul solemn de depunere a coroanelor de flori la Monumentul „Gloria”.
Sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, la sediul Muzeul de Istorie „Augustin Bunea”, blăjenii sunt invitaţi la vernisajul expoziţiei „Armonia discretă a culorii”, semnată de pictorul Emil Comşa, şi la 3 lansări de carte. Cel mai spectaculos moment al manifestărilor se va desfăşura sâmbătă seara, de la ora 21.00, când pe arterele centrale ale municipiului va avea loc tradiţionala parada cu torţe şi călăreţi, eveniment la care se preconizează că vor participa peste 5000 de blăjeni. În 13 mai, Câmpia Libertăţii va găzdui, cu începere de la ora 13.00, ediţia zonală a Festivalului „Cultură pentru cultură”, iar seara va continua cu un spectacol pentru tineret, organizatorii pregătind concerte cu Ellie White, DJ Rynno & Silvia, Blackstar şi Iris. Concertul se va încheia cu un specataculos foc de artificii şi în premieră la Blaj un spectacol de lasere.
„Veniţi pe Câmpia Libertăţii de la Blaj! Asta spune un faimos cântec popular, ăsta e şi mesajul pe care împreună cu echipa mea îl transmit locuitorilor de pe Valea Târnavelor şi nu numai. Veniţi să vedeţi un oraş cochet pe care l-am pregătit în straie de sărbătoare pentru evocarea acestui important eveniment din istoria urbei noastre!”, a declarat primarul Gheorghe Rotar. (R.G.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

andreea basc 9 mai 2012 at 8:15

Veniti dragi romani sa vedeti cat de cochet poate fura GIGI in doua zile. Va duce cu calu :)si va da de baut la crijma PDL – FND.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...