Rămâi conectat

Ştirea zilei

Blaj, municipiu verde: 78.0 % din consumul propriu anual al UAT Blaj acoperit din surse solare

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Blaj, municipiu verde: 78.0 % din consumul propriu anual al UAT Blaj acoperit din surse solare

Primăria Municipiului Blaj a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări, proiectare și executare, în cadrul proiectului „Crearea unei facilități de producție energie electrică din SER pentru consumul propriu al UAT Blaj”. Valoarea totală a investiției este de 4.773.537,56 de lei, fără TVA.

Obiectivul general al investiției este realizarea și punerea în funcțiune a unei instalații noi de producere a energiei electrice din surse solare (centrală bazată pe panouri fotovoltaice).

Rezultatul așteptat în urma îndeplinirii obiectivului general al proiectului este realizarea și punerea în funcțiune a unei capacități nou instalate de producere a energiei din surse solar de 995.8 kW.

Un prim obiectiv specific al investiției este producerea de energie electrică din surse regenerabile pentru consumul propriu al UAT Municipiul BLAJ din județul ALBA. Producția centralei fotovoltaice va fi folosită integral pentru consumul propriu al UAT Municipiul BLAJ.

Producția anuală de energie electrică din surse regenerabile de energie ce va fi realizată ca urmare a implementării prezentei investiții va fi de 1213076.39 kWh/an, în primul an de funcționare ai centralei fotovaltaice.

Un al doilea obiectiv specific al investiției este acoperirea unei părți din consumul propriu anual înregistrat la sediul din BLAJ al beneficiarului UAT BLAJ din producția proprie de energie electrică din surse regenerabile realizată ca urmare a acestei investiții. Ca urmare a realizării acestui obiectiv, se va realiza acoperirea a aproximativ 78.0 % din consumul propriu anual înregistrat la sediul din BLAJ al beneficiarului UAT BLAJ din producția proprie de energie electrică din surse regenerabile realizată ca urmare a acestei investiții.

Un al treilea obiectiv specific este reducerea poluării cauzate de instalațiile aparținând beneficiarului UAT BLAJ. Ca urmare a realizării investiției, se va înregistra o scădere anuală medie estimată a emisiilor gazelor cu efect de seră de 1048.83 echivalent tone CO2 în primul an de funcționare a centralei fotovaltaice.

Investiția va fi realizată la locatia din municipiul Blaj, strada Gheorghe Baritiu, nr. 42A , jud Alba apartinand UAT Municipiul BLAJ. Terenul pe care se va realiza investiția se află în intravilan, UAT Municipiul Blaj a dobândit dreptul de proprietate asupra terenului prin efectul legii conform celor înscrise în cartea funciară.

Suprafața propusa pentru realizarea investiției este în suprafață de 34500 mp.

Investiția se va realiza pe o parte dintre suprafețele descrise mai sus, pe o suprafață totală de aproximativ 14.500 m2.

Perioada de operare va fi de 25 ani, vor fi folosite panouri fotovoltaice cu o durată de viață de 25 de ani și invertoare cu durată de viață de 20 de ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Miracolul de la Sânbenedic, în memoria eroului Panfilie Botezan, căzut în cel de al Doilea Război Mondial: A fost înhumat în cimitirul satului natal, după 77 de ani de la deces

Ziarul Unirea

Publicat

în

Miracolul de la Sânbenedic, în memoria eroului Panfilie Botezan, căzut în cel de al Doilea Război Mondial: A fost înhumat în cimitirul satului natal, după 77 de ani de la deces Astăzi se împlinesc trei ani de când eroul Panfilie Botezan, din Sânbenedic, căzut în cel de al Doilea Război Mondial, a fost înhumat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea