Rămâi conectat

Actualitate

Bisericile din Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei fac colectă în bani pentru sinistraţii din Galaţi

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei desfăşoară duminică (6 octombrie) în toate parohiile ortodoxe de gradul I şi II din judeţele Alba şi Mureş, care formează Eparhia, o colectă în bani pentru sinistraţii din judeţul Galaţi.

Colecta se desfăşoară cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu urmând ca sumele colectate să fie donate Eparhiei Dunării de Jos.

„Necazul suferit de fraţii noştri din Eparhia Dunării de Jos ne îndeamnă la solidaritate şi întrajutorare. Sperăm ca această acţiune să fie o dovadă a credinţei noastre „lucrătoare prin iubire”, amintindu-ne de îndemnul Sfântului Apostol Pavel care, într-o situaţie similară, îi îndemna pe Corinteni: Fiecare să dea cum socoteşte cu inima sa, nu cu părere de rău sau cu silă, căci Dumnezeu iubeşte pe cel care dă cu voie bună. Şi Dumnezeu poate să înmulţească tot harul la voi, ca având totdeauna toată îndestularea în toate, să prisosiţi spre tot lucrul bun” a spus părintele Nicolae Călin Ignat, consilier social misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.

În luna septembrie 2013 inundaţiile au provocat pagube mari în judeţul Galaţi. În total în urma calamităţilor au fost afectate 34 de localităţi, 1858 de locuinţe fiind avariate de furia apelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea