Rămâi conectat

Ştirea zilei

Birourile parlamentare din Colegiul 5 Teiuş – Apuseni tot mai eficiente

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Odată cu alegerile parlamentare din 2008, au fost inaugurate birourile parlamentare din oraşul Câmpeni şi Teiuş unde dl deputat Corneliu Olar şi dl senator Alexandru Pereş şi-au desfăşurat şi îşi desfăşoară audienţele chiar din faza incipientă a mandatelor de aleşi ai electoratului din colegiul sus menţionat. Aceste birouri au devenit o punte de legătură între cetăţenii din colegiu şi parlamentarii de mai sus, fiind chiar o premieră postdecembristă când aceştia au fost aleşi pe baza votului uninominal. La aceste birouri s-au efectuat zeci sau sute de audienţe uneori chiar în afara programului de audienţe, prin strădania d-lui Ioan Viorel Sicoe, consilier al biroului parlamentar Câmpeni, care cu o meticulozitate deosebită chiar în toate zilele este prezent la biroul din Câmpeni unde moţii de diferite categorii sociale şi din diferite medii instituţionale şi antreprenoriale îşi anunţă audienţele la domnul deputat Corneliu Olar, oferind astfel o eficienţă sporită substanţial de audierea doleanţelor problemelor sociale şi economice ale zonei şi ale colegiului în diversificata lor gamă de activitate.
Am participat la zeci de audienţe ale dlui deputat Cornelui Olar, la biroul parlamentar din Câmpeni, dar şi la 6 audienţe la biroul parlamentar din Teiuş, plus la audienţe în premieră chiar în oraşele şi localităţile rurale arondate colegiului, unde dl deputat Corneliu Olar şi dl senator Alexandru Pereş s-au documentat la faţa locului de veridicitatea subiectelor abordate de electorat şi cetăţeni pentru a fi cât mai pertinenţi şi persuasivi, în doleanţelor vicisitudinilor acestora în diversificatele game socio-economice, cultural-artistice, ecleziastice şi caritabile pentru a se prezenta în faţa legislativului cu argumentele cele mai convingătoare benefice pentru comunitatea care le-a încredinţat acest nobil mandat iar în măsura cadrului legislativ o multitudine de probleme ale cetăţenilor indiferent de coloratura şi simpatia politică a cetăţenilor şi-au găsit rezolvare în mare parte. De asemenea au beneficiat de soluţionări şi unele instituţii cărora le-au fost rezolvate probleme cu care s-au confruntat şi se confrună şi la ora actuală datorită contextului de criză mondială cu reverberaţii şi în viaţa cotidiană a României. Impresionantă mi-a fost documentaţia pusă la dispoziţie de dl Ioan Viorel Sicoe, de unde rezulta multitudinea de audienţe a dlui deputat Corneliu Olar şi problemele abordate de cetăţeni de la cele mai insignifiante până la cele mai complexe cu caracter juridic, funciar, silvic administrativ şi de altă factură din viaţa cotidiană a fiecăruia găsindu-se pentru unii soluţii de rezolvare. Am remarcat deseori că moţii, instituţiile mediul antreprenorial din zonă prin diversificatele dificultăţi cu care s-au confruntat şi se confruntă unde dl deputat Cornelui Olar pentru soluţionarea acestora l-a invitat deseori la audienţe şi pe distinsul preşedinte al Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel, şi împreună, într-un deplin consens, au dat undă verde unor priorităţi în activitatea edilitară sub toate aspectele pentru comunităţile din zonă.
În audienţele la care am participat cele mai acute probleme sunt cele de circa un an şi jumătate legate de inexistenţa locurilor de muncă dar dl deputat a mai rezolvat unele locuri de muncă pentru familiile pauperizate dar câţiva au refuzat aceste locuri de muncă dorind unele unde să fie activitate fizică redusă preferat fiind posturi de paznici, bucătărese, infirmiere etc.
În acest sens şi odraslele d-lui deputat Corneliu Olar nu ocupă locuri bugetare care să greveze bugetul naţional lăsându-le dl deputat să îşi deschidă propria afacere. Am rămas siderat şi oripilat la câteva audienţe din Teiuş când la dl deputat s-au prezentat în audienţe cetăţeni din comunele Pianu, Galda de jos, Cricău, Unirea, Ocna Mureş, Jidvei iar la Câmpeni cetăţeni din Almaşu Mare, Zlatna, Meteş (localităţi care nu fac parte din colegiul dumnealui) care şi-au manifestat doleanţele şi greutăţile cu care se confruntă ei cu familiile lor, cu instituţiile din localităţile lor declarând că sesizările din audienţele cu parlamentarii lor au rămas fără răspuns, unele probleme ale acestora fiind rezolvate de dl deputat Corneliu Olar. Am constatat, efectuând o incursiune în 44 de unităţi administrative, 37 de comune şi 7 oraşe din judeţ, din conversaţiile cu diferite grupuri de cetăţeni cu grade diferite de cultură şi medii din activităţi profesionale bugetare şi antreprenoriale de unde a rezultat că dl deputat Corneliu Olar a depăşit substanţial gradul de popularitate depăşind limitele Colegiului 5 Teiuş – Apuseni. La aceasta au contribuit cele 5 proiecte de legi plus o multitudine de amendamente la alte legi pentru îmbunătăţirea activităţilor din cadrul judeţului. Datorită acestor merite dl deputat Corneliu Olar şi dl senator Alexandru Pereş au fost apreciaţi de către multitudinea de cetăţeni cu care am conversat.
O remarcă în plus este că dl deputat vacanţele parlamentare şi le petrece în mijlocul electoratului din colegiu şi a moţilor plecaţi din Ţara Moţilor pe diferite plaiuri mioritice ale României unde şi cu aceste ocazii discută cu moţii, le ascultă doleanţele iar în măsura posibilităţilor oferite de legislaţia României şi prin lobby-ul parlamentar le mai rezolvă acestora unele probleme.
Dl deputat Corneliu Olar şi dl senator Alexandru Pereş prin birourile parlamentare din Câmpeni şi Teiuş acordă şi rezolvă audienţe electoratului în timp relativ scurt. Iniţiativele legislative devenite legi şi amendamente ale dlui Corneliu Olar depăşeşte suma tuturor parlamentarilor post-decembrişti care ne-au reprezentat zona, unii neavând nici măcar o iniţiativă legislativă.
Eficienţa biroului parlamentar se datorează şi dlui Ioan Viorel Sicoe care dovedeşte abilităţi deosebite de organizare a audienţelor de convocare a primarilor de toate culorile politice din zona când sunt abordate probleme care interesează întreg colegiul, fiind un bun organizator al tuturor manifestărilor cultural-artistice, comemorări festive cu caracter istoric şi manifestări seculare a tradiţiilor moţilor din cele mai vechi timpuri.
Toată stima pentru aceste birouri parlamentare, pentru eficienţa lor şi implicit a dlui deputat Corneliu Olar şi dlui senator Alexandru Pereş.
Mihai SICOE


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Pensionar de 63 de ani sub control judiciar, în urma unor PERCHEZIȚII în Alba într-un dosar de contrabandă asimilată: Bărbatul avea peste 38.000 ţigarete fără marcaj fiscal în locuință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pensionar de 63 de ani sub control judiciar, în urma unor PERCHEZIȚII în Alba într-un dosar de contrabandă asimilată: Bărbatul avea peste 38.000 ţigarete fără marcaj fiscal în locuință Un pensionar de 63 de ani a fost plasat sub control judiciar, în urma unor PERCHEZIȚII în Alba, într-un dosar de contrabandă asimilată. Bărbatul avea peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea