Birourile deputaților din Alba au ”înghițit” 50.000 de euro în 5 luni
Deputații din Alba, indiferent de culoarea politică, au cheltuit în primele 5 luni din acest an sume consistente, atât pentru plata subalternilor de la birourile parlamentare din teritoriu cât și pentru cheltuielile cu bunuri și servicii aferente acestor birouri.
Potrivit datelor publicate pe site-ul Camerei Deputaților, la cheltuielile cu personalul, campion pe județ este deputatul PSD Radu Coclici, care a plătit salarii de peste 6.500 de lei în fiecare lună. Pe locul doi se află deputatul PDL Corneliu Olar, ai cărui angajați din teritoriu au primit lunar între 4.700 și 5.200 de lei, urmat de Călin Potor (PNL), Teodor Atanasiu (PNL) și Clement Negrut (PDL), cu o medie de cheltuieli cu personalul de 4.300 de lei pe lună.
În cele 5 colegii uninominale din judeţul Alba cheltuielile cu salariile personalului angajat în cadrul birourilor parlamentare în perioada ianuarie – mai, au fost, în total, de 99.093 de lei.
Cel mai puţin s-a cheltuit pentru biroul deputatului Clement Negruţ (20.817 lei) iar cel mai mult pentru cel al deputatului PSD Radu Coclici (32.485). Cheltuieli consistente au avut şi ceilalţi deputaţi: Corneliu Olar (PDL) – 24.237 de lei; Călin Potor (PNL) – 21.848 de lei; Teodor Atanasiu (PNL) – 21.520 de lei.
Precizăm că aceste cheltuieli includ salarii nete achitate angajaţilor şi colaboratorilor pe bază de stat de plată şi sumele virate, aferente bugetelor şi fondurilor centralizate ale statului.
În aceeaşi perioadă, cheltuielile cu bunuri şi servicii au costat 103.206 lei. Cel mai mult a plătit Clement Negruţ, costurile pentru cabinetul său ridicându-se la 23.807 lei. Acesta este urmat îndeaproape de Călin Potor (23.333 de lei), Teodor Atanasiu (22.955 de lei), Corneliu Olar (20.786 de lei) şi Radu Coclici (12.325 de lei).
Cheltuielile cu bunuri şi servicii includ: chiria şi utilităţile pentru sediul birourilor parlamentare; carburantul pentru transport auto în circumscripţie; consumabile; cheltuieli de protocol pentru primirea invitaţilor străini şi români; materiale şi ustensile pentru curăţenie; diurna, cazarea şi transportul angajaţilor şi colaboratorilor birourilor pentru deplasarea în circumscripţie şi la Parlament; publicaţii şi abonamente la presa locală şi naţionala; cărţi; cost abonament suplimentar telefon mobil, solicitat peste cel standard; abonament şi cost trafic pentru card date şi acces pe internet: laptop şi telefon mobil; anunţuri în mass-media etc.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Începe Postul Crăciunului 2024: Ce semnificație are și care sunt zilele cu dezlegare la pește. Tradiții și obiceiuri populare
Începe Postul Crăciunului 2024: Ce semnificație are și care sunt zilele cu dezlegare la pește. Tradiții și obiceiuri populare Postul Crăciunului 2024 este unul dintre cele două mari posturi din acest an, alături de postul Paștelui. Postul Crăciunul are o semnificație aparte în creștinism și de el sunt legate numeroase tradiții. Ce semnificație are postul […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Sport2 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Opinii - Comentarii23 de ore ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ